Újrakezdés

Processed with VSCO with a4 preset

Amikor betöltöttem a harmincat, szinte egyik napról a másikra minden megváltozott. A stílusbeli letisztultság és a lelki egyensúly megtalálása mellett a külsőm is változni kezdett. Ugyanannyi étel elfogyasztása és ugyanolyan életmód után, a mérleg mégis egyre csak többet kezdett mutatni, amihez minden bizonnyal az ülőmunka, a home office és az örömmel fogyasztott, tartalmas ételek is hozzájárultak. Idejekorán felismertem a mozgásszegény életmód külső és belső jeleit, és az egyik karanténos napon eldöntöttem, életmódváltásba kezdek. Elmentem az első 3,17 km-es futó körömre a közeli erdőbe, heti hat nap edzést tűztem ki célul a saját tempómban. Már futottam pár hete, átléptem a kezdés és az elindulás határait, megtapasztaltam testem és fizikumom állapotát. Éreztem, hogy a térdem és izületeim a korábbi emlékeimhez képest jóval hamarabb elfáradnak, a talpam pedig rosszul alkalmazkodik a terheléshez. Hamar találkoztam a gyengeségeimmel, és akkor jött a segítség.

Az újrakezdésben legnagyobb támogatóm a társam mellett a Sigfrid Essence márka, melynek két, kifejezetten sportoláshoz készített, 17 féle aminosavval és további értékes, regeneráló anyagokkal gazdagított termékével volt szerencsém megismerkedni. Története egészen a húszas évekre nyúlik vissza, ugyanis az egyedülálló receptúra egy nagymama sebgyógyító főzetének, valamint egy sorsszerű szerelemnek köszönhető. A márkát Szabó Sigfrid, feltaláló kategóriában 2019-ben elnyert Prima díjas, Magyarországon elsők között jegyzett reflexológusa élesztette újjá, aki a növények iránti tiszteletét és nagyfokú tudását termékeibe rejtette. Az immáron harmadik generációs családi vállalkozás továbbfejlesztett receptjébe olyan hozzávalókat is épített, melyek a márkát vitathatatlanul egyedülállóvá tették. Olvasd el a teljes, lebilincselő történetet itt. 

Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a4 preset

A rendszeres sport sérüléseket is rejthet magában. Addig ismeretlen eredetű fájdalmak megjelenése, túlterheltség, megerőltetés, túl nagy kezdeti lendület és a túl rövid bemelegítések miatti sérülések mind-mind akár el is vehetik a kedvet a mozgásformától, ezért nagyon fontos a megfelelő rákészülés fejben és testben. Ezek mind velem is megtörténtek az elején. A leggyakoribb tünetem a nehéz láb érzése volt, melyet a fáradt izmok idéznek elő. Erre kezdtem használni két sportgélt. Különlegességük az izomszövetet felépítő, 17 féle aminosav tartalmában rejlik, melyek így közvetlenül, helyileg tudnak felszívódni a megfelelő területre, fokozva ezzel a teljesítést, valamint lerövidítve a bemelegítés idejét – azaz máris lecsökkentve a sérülések esélyét.

Érdekesség: Az aminosavak a fehérjék alkotóelemei, az emberi szervezet mindennapi életéhez szükséges létfontosságú elemei. Egyes belső szerveink munkája mellett a sebek gyógyulásában is elengedhetetlen a megléte. Karbantartják a bőrt, az ínszalagokat, az izmokat, inakat, a belső szerveket, a mirigyeket, a hajat és a körmöket. Továbbá amellett, hogy szerepet játszanak a hormonok és az ingerületátvivő vegyületek és enzimek termelésében, energiaforrásként szénhidrát-, illetve lipidképző tápanyagként is szerepet játszanak. Nem is volt kérdés, kíváncsian kezdtem használni, vajon mennyire lesz eredményes az aminosav külsőleg bevitt formája.

Processed with VSCO with a4 presetProcessed with VSCO with a4 preset
Processed with VSCO with a4 preset

A Sigfrid Essence Before gélt futás előtt kenem fel a teljes lábra, beleértve a bokákat és a térdeket. Elképesztően hatékony! Amíg nem kezdek el mozogni, addig semmi különöset nem tapasztalok, viszont bemelegítés után, a futás megkezdésekor azonnal felerősödik a hatása: kitágítja a vérereket, felforrósítja a bőröm, megizzasztja azt a területet, ahol alkalmaztam. A kényes területekkel csodát tesz, edzés után puha a bőröm, és már rövid idő után látható eredménnyel áll bele a cellulitisz elleni harcba is. Nagyjából egy hónapja használom, picivel azután, miután újrakezdtem a futást, és a kezdeti fájdalmaknak, húzódásoknak nyoma sincs.

Az Sigfrid Essence After gélt tusolás után alkalmazom a fokozottan igénybe vett izmokra. Kámfor és mentol tartalma azonnal hűsít. Az érzés még tovább fokozható, amikor a gélt a hűtőből veszem ki. Izgalmas tapasztalás, tiszta illat, valóságos otthoni aromaterápiás wellness élmény, mely megnyugtatja és rövid idő alatt regenerálja az izmokat, mivel helyileg alkalmazva ott hat, ahol épp szükség van rá. Rendszeres sporthoz, vagy bármilyen más aktív izommunkával rendelkező mozgásformához, sőt, kisebb bőr egyenetlenségek kezelésére is szívből ajánlom a márka ezen két termékét. Kipróbálhatjátok most szettben is őket: www.sigfridessence.hu. 

Nagyon hálás vagyok az egyik legrégebbi olvasómnak, hogy megismertette velem a termékeket, ezáltal még kellemesebbé és könnyedebbé téve az edzéseim! Jó futást azoknak, akik ma is mennek, és bátorság azoknak, akik csak fontolgatják. Ha elkezdik, nem fogják megbánni, mi több egy új, egészséges függőségre is szert tehetnek. Ez a legjobb hatású, legális drog, amit egy ember a birtokában tudhat: endorfin – maga a boldogság.

Szeretettel, Réka

*A bejegyzést a Sigfrid Essence támogatta.

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.