Live. Love. Liiv.

Megkérdezném, hogy vagytok, de jóllehet magamra maradok a válasszal itt a blog felületén, ezért inkább én mesélek kicsit. Nálam hetek óta szinte teljesen összefolynak a napok. Egy elnyúló éjszakát újabb reggel követ, minden nap ugyanolyan ébredés, ugyanazok a mozdulatok, jobbára az ételekkel igyekszünk színt és ízeket vinni a hétköznapokba, melyek mára maximum csak a naptár szerint térnek el a hétvégéktől. A kerti kanapén ülök, ölembe vettem egy puha díszpárnát, azon támasztom a karom, miközben a telefonomon írom ezeket a sorokat. Tegnap videót vágtam a laptopomon, és hiába feltöltött akkumulátorral zártam le a fedelét, a program nyitva maradt, így teljesen nullára merült. Időnként felpillantva a lábam előtt lévő, nyugalmat és állandóságot árasztó erdőre, a következő percekben szeretnék egy kis menedéket és extra örömet találni az írásban, amíg e bejegyzés erejéig hagyom, hogy az ujjaim szabadon kalandozzanak a betűgombokon.

Akaratlanul is nosztalgikus hangulatba hozott a bezártság. Régi fotók és emlékek közötti lapozgatással jólesik kicsit visszarepülni az időben. Mi is így tettünk, többek között felidéztük a tavalyi lánykérés pillanatait és helyszínét, ám a nyaralós képek helyett most sokkal inkább hasznosabb kópiákat fogok közkinccsé tenni a következőkben. Tudjátok, mindig szeretek adni valamit, hacsak egyelőre virtuálisan is tudom ezt megtenni, ezért általában nem önös érdekű közléskényszer van a blog bejegyzéseim mögött, hanem valami plusz mondanivaló, amiről úgy gondolom, hasznos lehet, ha tudtok. Ez az írásom is ilyen lesz, köszönöm, hogy újra itt vagytok és megajándékoztok az időtökkel.

Február 13-án jártam legutóbb Budapesten.

Egy rendezvényre voltam hivatalos, ahol egy nagyon különleges termékcsaláddal ismerkedtem meg. Megtisztelő volt a meghívás, ami akkor vált igazán nyilvánvalóvá, amikor körbenéztem a rendezvény helyszínére belépve: csupa ízig-vérig nő, ránézésre az én korosztályomból, akik mind ugyanazért tettek eleget a meghívásnak, megismerni a titkot, ami a nőket egészségtől ragyogóvá varázsolja. Fantasztikus program volt, néhány Story-morzsát el is hintettem onnan, ígérve, hogy hamarosan kiderül az ott tartózkodásom valódi oka. Az a megtiszteltetés ért, hogy elsők között próbálhattam ki olyan termékfejlesztés eredményeit, amely több évtized után egyedülállónak számít, a nők körében igen ismert világcég színei alatt. Még inkább erősítve a “valódi szépség belülről fakad” elvet, az AVON kínálatában ezentúl nemcsak dekorkozmetikumokat és bőrápoló termékeket találhatunk, hanem csodálatos és hiánypótló étrendkiegészítőket is.

Egy nagy csomaggal a kezemben elsőként távoztam onnan, mivel anyukám már várt rám, és így esett, hogy több, mint két hónapja használom őket, ezért azt gondolom, kellő személyes tapasztalat áll rendelkezésemre ahhoz, hogy véleményt írhassak a termékpalettáról kipróbált, három fantasztikus alkotásról. Igen, alkotások, mert mindegyik terméket olyan gonddal alkották meg, amelynél egy igényes nő nem is kívánhatna többet magának. Beillesztettem őket a napi rutinomba, és a mindennapok szemszögéből két dolgot állapítottam meg: van, amelyik segített, és van, amelyik hátráltatott a szokásos feladataimban. Nyomban ki is fejtem melyik, mért.

Processed with VSCO with a6 preset

A legrövidebb idő alatt elkészülő fogás

Akármennyire is elterveztem, hogy a karantén ideje alatt végre lesz időm normálisan, napi 5x étkezni, az első két hétben ez még ment is, de utána, belekényelmesedve a napokba, minden felborult. Jobbára 10 és 11 között reggelizünk, ebéd sokszor egy alma, van valami apróság, ami a kezünkbe akad, majd a vacsoraidőre általában mindkettőnk végez a munkáival, és tulajdonképpen ez az egyetlen olyan étkezés, ami normálisnak mondható – attól eltekintve, hogy többnyire ilyenkor sem ülünk 21 óra előtt asztalhoz. Mindehol azt verik belénk, hogy mennyire fontos a rendszeres étkezés a kiegyensúlyozott emésztés érdekében. Ezért örültem, amikor az AVON egy vitaminokban gazdag – kapaszkodjatok! – étkezéshelyettesítő shake-et dobott piacra, ezáltal azonnal megoldva a problémám: a tasakot bármikor összekeverem 2,5 dl tetszőleges folyadékkal, ami lehet egy szuper egészséges gyümölcsturmix is, majd ledöntöm, és 3 perc alatt le is tudtam egy étkezést! Nem mondom, hogy ugyanolyan élvezeti értéke van, mint egy családi körben, békésen elfogyasztott vasárnapi húslevesnek, de a tudat, hogy három perces mozdulatsorral mennyit tettem az egészségemért, könnyedén kárpótol. Amit ígér, azt be is tartja: “Kiváló minőségű fehérjét, rostokat, 25 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmazó kiegyensúlyozott táplálék baobabbal és béta-karotinnal. Az egészséges életmód jegyében támogatja a felnőtt nők tápanyagszükségleteit.”

Processed with VSCO with a4 preset

A mumusom: alvás

Gyermekkoromban kifejezetten rossz alvó voltam, mi több egy kezemen meg tudom számolni, hányszor sikerült óvodai alvásra bírni, ugyanakkor két kezemen és a két lábam ujjain egyszerre sem tudom összeszámolni, hányszor ültettek “kispadra” legózni vagy rajzolni, mialatt a többiek nyálukat csorgatva a kispárnájukra, édesen szunyókáltak a ketté nyitható mobil ágyakon. Már akkor is azt mondtam magamban, minek alszanak ezek, hiszen annyi izgalmas játék van a polcokon?! Ma is azt vallom, hogy az alvással töltött idő valóságos pazarlás, elvesztegetett órák felbecsülhetetlen mennyisége, mégis életünk egyharmadát alvással töltjük, és felnőttként meg kellett barátkoznom a gondolattal: a jó alvás kulcsa mentális és testi egészségnek, nem utolsó sorban a másnapom alapvető meghatározója. Érdekes módon, hiába megy nehezen ez az éjjeli időtöltés, soha életemben nem vettem be altatót. (Mondjuk lehet néha nem ártott volna, mert ezzel megakadályoztam volna a fekete karikákat a szemem alatt, és néhány fontos megjelenésről való elkésést a reggeli elalvásom miatt.) Kíváncsi voltam hát, mit tudnak ezek a babakék, gyógynövényekből álló (macskagyökér, golgotavirág, menta és citrombalzsam) tabletták. Elkezdtem szedni, a dobozon feltüntetett módon: lefekvés előtt 2 órával 1 tabletta. Évekkel ezelőtt szedtem néhányszor egy patikás macskagyökér tartalmú tablettát, tehát emlékeztem rá, mennyire megkönnyítette az elalvásom – bár lehet a gyógynövény sajátosan orrfacsaró aromája kábított el – így hasonló hatást vártam a Rest & Relax bogyóktól is. …De mint akit fejbe vágtak! Bár sosem volt gondom az alvásom minőségével, ugyanis miután kimerültem a vergődésben, és agyban is megoldottam millió egy életfeladatot, nyugodtan alszom reggelig, mégis velük valahogy sokkal békésebben ébredek, és este lényegesen hamarabb hozza a zsákját az álommanó is. Erre vonatkozóan két bizonyítékot említenék, az egyik, hogy reggel nem emlékszem az álmaimra, ami a mély alvást valószínűsíti, a másik – egyben a korábban említett egyetlen negatív tényező -, hogy a jelenleg olvasott izgalmas könyvet egyszerűen képtelen vagyok az ágyban 15 percnél tovább sasolni, mert a hatóidő után kellemesen nyomnak el a gyógynövények. Azzal nyugtatom magam, hogy így legalább tovább lapozgathatom a könyvem, valamint a minőségi alvással szépre és egyre fiatalabbra alszom magam…:)

IMG_7315

A ragasztószer, amire nagyobb szükségünk van, mint gondolnánk

És ha már a fiatalságnál tartunk, a harmadik, belsőleg ható csodaszert is megemlítem néhány mondatban, noha eddig erre szoktam rá legkevésbé. Ez a kollagénes italpor, ami nemcsak sugárzó szépséget ígér, hanem minden olyan testrészünk számára is segítséget nyújt, amiben megtalálható a kollagén. Tehát tulajdonképpen mindenben: ez egy természetes “ragasztó” fehérje, amely a bőr rugalmasságának, a körmök és a haj szépségének megőrzése mellett fontos szerepet játszik az összes sejt közötti tér kitöltésében, a porcszövet felépítésében, valamint a csontok rugalmasságában is. Bizonyos életkor felett drasztikusan csökken a kollagén termelésünk, melyet ezután szájon át szedhető készítményekkel tudunk visszapótolni.

Processed with VSCO with a4 preset

Nők szempontjából miért is fontos ez?

Ez a fehérje, pontosabban a hiánya felelős a cellulitisz, a hajhullás, a megereszkedő bőr, az ízületi kopás és a leépülő izomzat kialakulásáért is, ezáltal 25-30 éves kor feletti nőknél sokszor egyik napról a másikra, szemmel láthatóak az öregedés első jelei. Ijesztőnek tűnik, ám annál könnyebben viseljük, minél hamarabb elfogadjuk a tényt: az életben senki sem lesz fiatalabb, mindenki felett egyaránt elhalad az idő. Az vigasztaljon, hogy egy nő minden életkorban gyönyörű, ha testi-lelki egészségnek örvend. Nekem anyukám erre a legfőbb példám, aki harminc éves korától kezdve tudatos életmódot folytat, és ötvenöt felett is a nővéremnek gondolják. Szerencsére ma már számtalan lehetőségünk van a fiatalság megőrzésére, ezért is tartozom gratulációval az AVON termékfejlesztőinek is, hogy egy több, mint 100 éves múltra visszatekintő cég ilyen hatalmas lépést tett a nők felé.

Közöttetek, akik most olvassátok ezeket a sorokat, minden bizonnyal vannak huszonévesek és negyvenhez vagy akár hatvanhoz közeliek is, változatos életmóddal és hivatással, mégis van egy közös mindegyikünkben: nők vagyunk, akik szeretjük a lehetőségeikhez mérten megadni magunk számára a legjobbat. Hiába mások vagyunk, a Föld minden szegletében, abban egyet kell értsünk, hogy a bevitt táplálék befolyásolja az egészségünket, és azt, ahogyan érzzük magunkat a mindennapokban. A belső állapotunk kivetül a külső megjelenésünkre is, amiből az következik, miszerint a kielégítő táplálkozás a jó egészség alapja, az egészség pedig a szépség alapja. A többi sok-sok munka, de egyben örömteli felfedezés is.

A bejegyzés végére kellően meg is éheztem, bár szégyellem magam, mert a fenti iromány miatt megint kimaradt az ebédem, úgyhogy ezt gyorsan pótolom is egy finom, vanília ízű turmix-szal. 🙂 Próbáljátok ki őket, már online is rendelhetőek az AVON termékei.

Jó egészséget mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Réka

A bejegyzést az AVON Magyarország támogatta.

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.