A régi az új új

A legutóbbi bejegyzésem után annyira zavartak a kilógó ékezetes betűk, ami magyar nyelvet nem támogató szerkesztő felület miatt jelentkezett, hogy végleg elhagytam a régi oldalt, és visszatértem a – még régebbi – WordPressre, pontosan oda, ahol 2013 év végén elstartolt a blogom. Ezzel együtt visszakaptam a régi kommenteket, a szép emlékeket, amiket felidéztem mikor újra bejelentkeztem ide. Kis időbe telt az újraélesztés, ezért néhány napig nem voltak elérhetőek a korábbi írásaim, de ha minden igaz valamennyit sikerült átmentenem ide. Közben persze végigolvastam az összes bejegyzést és az alattuk lévő legalább 150 kommentet. Jókat mosolyogtam, habár furcsamód az összes negatív vélemény eltűnt, pedig azokkal együtt volt igazán életszerű és pezsgő az oldalam. Végül nekiálltam kialakítani az új designt, amire még várnak apró módosítások.


Változni és változtatni jó, mert kiragad a monotonságból, legyen szó bármiről, az élet bármely területén.


Pár napja vagy hete, kaptam egy arctalan véleményt az Instagram oldalamon, miszerint a bizonytalanságom és a hiteltelenségem netovábbja, hogy olykor megválok egy-egy régi fotómtól a nyilvános albumomból, vagy bizonyos kérdésekben változnak a nézeteim, a véleményem vagy a hozzáállásom néhány dologban. Hogy ez mennyire nem eredeti. Jók ezek az eszmecserék – mégha legtöbbször egy fantommal is beszélgetek – mert elgondolkodtatnak a különböző észjárások más és más megnyilvánulási formáiról. Azt gondolom, hogy mire az ember betölti a harmincat, nagyon sok mindenben megváltozik a gondolkodása, ahogy a stílusa, az emberi kapcsolatai is. Ez a világ legtermészetesebb jelensége: egy bizonyos érettség megszerzése, amihez idővel – és egy kis szerencsével – jut hozzá az ember. A változatlanság számomra egyenlő az állóvízzel, a felkínálkozó lehetőségek elutasításával, ami minden egyes ember számára adott. Én mindig is nyitott voltam az újra, teret engedtem a bennem zajló folyamatoknak, amik akaratlanul is magával vonzottak új dolgokat, amiket néha nekem is nehéz feldolgoznom, miért is várnám, hogy ez másoknak is sikerüljön. Új párkapcsolat, új munka, új otthon vagy új akármi, egy olyan ember, aki részt vesz az élet körforgásában, legalább egyszer találkozik valamelyik élethelyzettel. Ez eddig is így volt, és ezután is így lesz. Én pedig nem tehetek mást, mint kitárom a szívem és befogadom a jót, az újat az izgalmasat. Sokkal jobb cselekedni, néha rossz útra lépni és koppanni, mint a sötét szobában az ágyon hasalva leskelődni és inkognitóban véleményezni mások élethelyzetét vagy döntéseit.

Az új évvel együtt új munka és új kilátások nyíltak számomra, amibe örömmel vetem bele magam, mindezeknek kiváló alapjául szolgál egy letisztult, sallangmentes, renovált felület, ami elé örömmel ülök majd le ha időm engedi, és végre nem kell bosszankodnom a hiányos magánhangzók miatt sem. Elnézést kérek azoktól a feliratkozóktól, akiknek az elmúlt egy órában legalább 15 e-mail üzenetük érkezett, miszerint “Wife Life Style új bejegyzést tett közzé” – ebből is látszik, hogy meg kell szokjam a WP kezelő felületét.

Tanulva a korábbi hibáimból, ezúttal nincsenek nagy ígéreteim vagy fogadkozásaim a blogolási szokásaimra vonatkozóan, inkább az időre bízom magam, ami ha engedi, a jövőben jó néhány szép, érdekes, őszinte, hasznos vagy kreatív írással fog gyarapodni a gondolataim virtuális archívuma. Iratkozzatok fel, kövessetek és kommenteljetek! Bármi ami jólesik, várom szeretettel! 🙂

Köszöntelek újra a WIFE LIFE STYLE oldalon!

Réka

15 Replies to “A régi az új új”

 1. Kedves Réka!

  Én kimondottan őrülök, hogy visszatértél ide és újra kapom majd az e-mailt. Emlékszem, hogy anno reggelente látva az értesítést szaladtam a kávémért és ültem is le olvasni. 😁😉

  Ölellek,
  Zsuzsi

 2. Szia Réka. Nekem az a bejegyzésed hiányzik ami a továbblépésedről szólt, volt egy kép is rólad ahol a tetoválásod látszik. Erről írnál pár sort egyszer?

  Köszi 🙂
  Júlia

  1. Szia Júlia!

   Az a bejegyzés (és minden hasonló, ami a magánéletemről szól) a jövőben nem fog szerepelni az oldalon, mert mai fejjel, túlságosan személyesnek ítélem.
   Köszönöm a megértést!
   🙂

   1. Szia Réka, persze megértem. Én csak a tetoválásodra lettem volna kiváncsi.

    Üdv,
    Júlia

 3. Infúzió egy dehidratált világban?! Ez lett a Wife Life Style-ból…

  Szomorú, hogy ilyennek látod a világunkat.

  (Egy régi rajongó)

  1. Igen, súlyosan dehidratált, elferdült világban élünk, ezt mindenki tapasztalhatja. Az infúzió – ami jelen esetben pozitív töltetű – szó, jóságot, szépséget, apró örömök esszenciáját tartalmazza, ami talán néhányaknak hozzájárulhat a kiszáradt mindennapjaik hidratálásához. Ezt a “szlogent” az egyik kedves Olvasóm írta a blogomról, amit nagyon hízelgőnek gondoltam, így ez lett az új mottóm.
   A Wife Life Style oldalnak mindig is ez volt az indíttatása.

   Köszönöm, hogy az olvasóm voltál!
   🙂

  2. Kedves Lori!
   Az ember csak elvesz és elvesz,mindenből-vissza pedig semmit sem ad.
   Például:
   Fákat,erdőket írtunk ki, de egyet sem ültetünk helyette (pedig az élethez szükséges oxigént termelik).
   Állatokat ölünk (nem kimondottan az étel miatt) meg, de egyen sem segítünk.
   Arrogánsan beszélünk embertársainkkal, a köszönést nem adjuk és nem is fogadjuk el,lenézzük a másikat,ítélkezéssel elvárásaink vannak vadidegenekkel szemben,de ha valaki segítségre szorul,inkább okoskodást kap.

   (MINDIG TISZTELET A KIVÉTELNEK!! De ugye ettől még ez van..)

   Miért baj,ha valaki meggondolja magát? Vagy az,ha megválik valamitől?
   Te elviselnéd a sok gyűlölködést,megvetést,bunkóságot,tapintatlan beszólásokat bárkitől? Adnál az idődből,energiádból,stb. olyannak,aki meg sem érdemli?
   Jó dolog vitatkozni! De a diszkurzus nem egyenlő a fellengős odaböfögéssel (pláne ha normálisan válaszolnak).
   És- mert az internet sajnos lehetővé teszi- lehet ezt intelligensen is megbeszélni,nem kell mindig NYILVÁNOSAN kifejteni minden egyes gondolatot,akár negatív,akár pozitív.

   Én sem értek mindennel egyet;a kedvenc írómnak/rendezőmnek/színésznőmnek stb. is vannak olyan könyve,gondolata/filmje,színházi darabja/sorozata,nyilatkozata ami tőlem távol áll,de ettől még nem hurrogom őket,amint-amikor lehet. Vállat vonok,és ennyi,ez most nekem nekem “szól”.

   Szeretettel:
   H

  3. Nahát,nahát.
   ( DIREKT nincs se köszöntés,se semmi-ugyanúgy,ahogy te sem tisztelted meg Rékát ezzel…. Szánalom.)

   Alig vártam,hogy hozzád hasonló megszólaljon. (Irónia)
   Semmi keresnivalód itt.

   Tudod, ha ” Hallgattál volna,bölcs maradtál volna” (magyar idézet).

 4. (A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.)

  Akkor ezért tűntek el a negatív hozzászólások- elég nyilvánvaló, nem kell az (ex)olvasóidat hülyének nézni.

  Az előző felületen egyébként csak a betütípust kellett volna megváltoztatni. Weblapszerkesztő.

  1. Kedves (ex)olvasóm, a moderációra való várakozás nem egyenlő a törölt hozzászólásokkal. Mivel legalább 3 évig aludt az oldal, talán a hozzászólók is változtattak nézeteiken, és a véleményük időközben aktualitását vesztette.

   Az előző felület több sebből vérzett, örültem, hogy visszajöttem ide több szempontból is. 🙂 Kellemes hétvégét!

   1. …Ha a te nézeted az, hogy a “világ dehidratált” és infúzióra van szüksége…

    … akkor már bajok vannak!

    Évenként váltogatod a felületeidet… leírod, mennyire örülsz, hogy új felületet kezdesz, “mert a régi már nem te vagy”, erre egy év múlva visszajössz…

    (Egyébként: Én is írtam véleményt, nem töröltem, mégis törlődött…:D)

   2. A változás fiatalít, mozgásban tart, teret enged az újnak, nem enged besavanyodni.
    Szeretek változni és változtatni, és ez alól az oldalam sem kivétel. Szerintem jót tett neki, újra pezseg itt az élet! 🙂
    Örömömet lelem az új – hidratáló -felületen, remélem nem bántalak ezzel.

    Üdv.

 5. Kedves Réka!

  Én örülök Neked bármely felületen, ahol kaphatok az értékes gondolataidból. 🙂

  Üdv:
  Niki

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.