15 perc karácsony

DSC02355 Volt itthon egy utolsó darab banán…a többi pedig mindig van itthon. Így sütöttem megint valami jót, amit kötelező másoknak is elkészíteni, ha van rá 15 perc! Illetve pontosabban annyi idő, amennyi alatt felmelegszik 180 fokra a sütő. Így június kapujában eleinte kissé ambivalens volt a sütőből kiáramló langyos fahéj illat, mert egy az egyben a karácsonyi készülődést juttatta eszembe. De egy kellemes nosztalgiázásra mindig van jó alkalom, nemde? : )

Banános-kakaós extra puha zabpehely keksz

Hozzávalók 9 darabhoz (ami még melegen elfogy, szóval nyugodtan lehet dupla adagot készíteni)

1 érett banán
1 evőkanál folyékony halmazállapotú kókuszzsír
1 ek. méz
2 csapott ek. holland kakaópor
1 kk. vanília esszencia
1 kk. sütőpor
1 kk. fahéj
csipetnyi só
zabpehely

A banánt villával összetörtem egy tálban, majd hozzáadtam a többi alapanyagot is. Valamint egy jó adag fogalmamsincsmennyi zabpelyhet. Úgy 1 csészényi lehetett, csak szemre adagoltam. Az a lényeg, hogy tömörséget adjunk az egyébként lágy masszának. Evőkanállal sütőlapra adagoltam, majd 15 perc alatt megsütöttem őket. Mennyei. Azt hiszem paleo. De ha a zab miatt nem, kit érdekel!? : )
Apró kedvesség az ízlelőbimbóknak, figyelmesség az emésztésnek. Szalaggal átkötve, ajándéknak kiváló, a reggeli italok mellett pedig büszkén pózol. Szegénykém nem egy tetszetős nasi, de az ízével, a csupaszív beltartalmával engem levett a lábamról. És nekem ez a legfontosabb.

Egészségetekre!
Csodaszép napot,
Réka : )

 

aDSC02364

10 Replies to “15 perc karácsony”

  1. szuper recept, gyakran csinálok én is hasonló kekszeket és isteni! azt nem tudom, hogy paleo-e, viszont (ha a méz helyett agavé szirupot használunk) vegán, ami egészségügyi és etikai szempontból is tökéletes választás! 🙂

  2. Szia Réka!

    Jól hangzik a recept, mindenképpen ki fogom próbálni!:) Mennyire van egyébként keksz jellege a sütinek?
    Az almás-fahéjas verziót már próbáltam, de megmondom őszintén az állaga kicsit csalódás volt (ízre isteni), de én valami ropogós finomságra számítottam! Valószínű az alma miatt visszapuhult az egész.

    Üdv,
    Kata

  3. Szia Réka!
    Ezt már megint imádni fogom! Ahogyan azt az isteni dupla csokis kekszedet is! ❤ Köszönöm szépen! Szép napot! 🙂 :*

  4. Réka, tudom, megragadom a lényeget, de szabad tudni, milyen géppel és objektívvel készítitek a képeket?
    A kekszet szerintem még ma este elkészítem, köszi a receptet!:)

  5. Réka!
    A kókusz zsirt lehet helyettesíteni valamival esetleg? Sajna én nem tudok venni :/
    Köszi előre is a választ 🙂

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.