Aranyos inspirációk

Szinte pár nap alatt kitavaszodott: egyik reggel arra ébredtem, hogy a kertész bácsika nyírja a füvet. A másik nap, amikor a szokásos futás adagom teljesítettem a környező utcákban arra eszméltem, hogy egyik napról a másikra kivirágoztak a fák és meg-megcsapja az orrom a házak előkertjét díszítő cseresznyefák, tulipánfák és más színpompás növények illata. Itt volt az óraátállítás, ami miatt még este hétkor is világos van. A kültéri bútorok is kikerültek a teraszra, amikben megpihenve egy bögre kávéval a kézben madarak köszöntő énekével kísért zsenge tavaszi napfürdőt lehet venni. Annyi inger ér ilyenkor, annyi szépséggel áraszt el engem ez az évszak, hogy nem véletlenül vált kedvencemmé. Minden apróságnak örülök, a múló pillanatokat örömmel élem meg: futás közben megállok azért, hogy beleszagoljak a kedvenc bokrom virágába, vagy megérintsem a pici rügyeket az ágak hegyén. Reggelente nagyra tárom az ablakokat, felhúzva az összes árnyékolót, hogy minél több fényt, általa pedig életenergiát tessékeljek be a légtérbe. Ilyenkor jobban foglalkoztatnak az otthonnal kapcsolatos témák, mint például a dekoráció frissítése. Annyi mindenre fogékony vagyok, sokszor csapongok, szárnyalok, ezért kellett most is egy vezérfonal, amin elindulok. Ez pedig az arany lett. Méghozzá azért, mert a minap a kezembe akadt a még október végén vásárolt arany spray, amelyet nem használtam fel – eddig. Inspirálódtam, hogy miként lehetne az aranyat újra becsempészni a dekorációba, így gyűjtöttem néhány fotót, hátha más is kedvet kap egy kis kreatív időtöltéshez a hétvégén. Na lássuk csak, mire lehet felhasználni a maradékot. Beszéljenek helyettem inkább a fotók:4e35fae68c74b4d6d702a059a36515fb 1a87270da9f123f052d10450f92b123a 4a168a811006b7d3ba39a288c3d6a5673d9f0e69a121605ab315e54805f8dc77image_3 image_5 b55f8bbe15388868eb930c3eb7feb8408cf1e3ebb8a130fc5594aaecadfb48beimage_246cf3159a8748fd0e76bc20189d31cfe98111e5f8f58c6b8e8ae7c997850ce80c0639e8ee8f7511b66a2ac49f3bb161dec9370aa6aa37c9107505998d0dbf347

 

Gyűjtöttem fél óra alatt elkészülő ötleteket, illetve olyan tárgyat is, ami minden bizonnyal több flakon sprayt is elfogyaszt. Ilyen például a klasszikus, fiókos szekrényke. Nem pont a stílusom, de milyen kis bájos!
Szükségem lesz egy fix ragasztószalagra, amivel kitakarható a befesteni nem kívánt terület, vagy épp alakzat. Továbbá egy ecset, ha vödrös festékkel dolgoznék; gumikesztyű és papír felület, amire csöppenhet a felesleg, vagy fújásnál szigorúan szabadtér, ahol gondosan meg kell választani a helyes szélirányt, ha nem szeretnénk magunk is bearanyozódni. Csak ügyesen, aztán az eredményeket várom levélben! ; )

Réka
(U.i.: Vajon ki tudja, mit ábrázol az utolsó kép?)

12 Replies to “Aranyos inspirációk”

 1. Szia Réka,

  Nagyon jók ezek az ötletek, egyik szebb, mint a másik. Engem is minden évszak kezdetevel elkap a dekorálási láz, de leginkább, tavasszal és a húsvét közeledtével.
  Szeretem olvasni a bejegyzéseidet, olyan kellemes az igenyés és a választékos megfogalmazás.
  Az utolsó képról nekem egyből a csirke mellcsont ugrott be, pont úgy néz ki, mint amit megszárítva kettétörnek és akinél a nagyobb rész, azé a szerencse. 😊
  Kívánok további szép napsütéses napot!

 2. Szia Réka!
  Tudni nem tudom, de elképzeléseim vannak, hogy mi lehet az utolsó képen. 🙂
  Első körben egy csontra emlékeztet: mintha láttam volna már hasonlót biológia tankönyvben.
  Vagy egy eredeti funkcióját vesztett hangvilla. Esetleg egy miniatűr mezőgazdasági eszköz egyenes veteményessorok készítéséhez. 😀
  Vagy a legújabb trend, ami annyira új, hogy fogalmam sincs még róla… 🙂
  Pussssz:
  B.

  1. Ezek nagyon aranyos ötletek!! Igazán kreatív vagy Drága Betti! :))
   Az eslő a nyerő. 😉 Csont, amelyet ha száradás után kettétörünk (egyik ember az egyik szárát fogja, másik a másikat) kívánni kell valamit, és akinek hosszabb csont darab marad a kezében, annak a kívánsága teljesül…;)

   Puszillak,
   Csodás hétvégét kívánok!
   R

 3. Drága Réka!

  Egy-egy új bejegyzéssel Te is bearanyozod a szürke hétköznapokat! Máskor is,de tavasszal még inkább meglátom mindenben az apró szépséget,mindenben találok valami jót. Egyszerűen nem tud az ember lánya búslakodni,ha süt a nap és csicseregnek a madarak. HIhetetlen,hogy mire képes a természet,mennyi színt tud kreálni. Ilyenek a bejegyzéseid,ahogy írtad,hogy olvasás közben annyi inger éri az embert. Megnyugtató érzés jár át,miközben olvasom.

  Az utolsó kép,ha jól tudom egy ‘wishbone’-t ábrázol,ami a madarak mellkasának a csontjából van (elnézést kérek minden biológustóla konyhai fogalmazásért),általában nyakláncként hordják,ha eltörik,a kívánságunk be fog teljesülni. Én ezt a verziót ismerem,kíváncsi vagyok,hogy van e még?

  Nagyon szép hetet és hétvégét kívánok Réka!

  1. Drága vagy Dorottyám, olyan jólesik olvasni mindig a hozzászólásod!:)
   Igen, felismerted a csontot és a hozzá kapcsolódó “játékot”. A vasárnapi húslevesnél kitettük a tányár szélére, vártuk amíg megszárad, majd kívánva valamire kettétörtük, abban bízva, hogy mindenkinek a saját kívánsága fog teljesülni. : ) Olyan szép emlékek ezek!

   Csodás hétvégét kívánok Neked is!!
   R

 4. Csirkemellcsont. 🙂 Gyerekkoromban azt játszottuk, hogy ketten a csont két végét megfogtuk, hüvelykujjunkat a felső részre tettük, majd kívántunk valamit, és kettétörtük a csontot. Aki felé a felső, két csontot összekötő rész került, annak a kívánsága valóra vált. 🙂 Gyermeki álmodozás…:)

  1. Szia Réka!
   Az imént a megszólítás elmaradt…bocsánat!:) Nagyon inspiráló ez a bejegyzésed is, a hétvégén én is bevetem majd magam és felfrissítem a lakást.
   Maradok hű olvasód.:)
   Üdv,
   Emese

 5. Szia Réka!
  Nekem ezek közül a komód a kedvencem, és a szerencsecsont, amit mai napig eltörünk. Gyerekkoromban is imádtam. 🙂
  Szép napot!
  A,

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.