Feltöltés házilag

image_1Olykor szeretem a negatív kritikákat, pontosabban fogalmazva az elvetemült kitalációkat, ugyanis meg sem gondolná az írója, hogy jó kis inspirációt jelenthetnek számomra, amelyből akár egy sokaknak hasznos bejegyzés születhet és egyben amolyan “magyarázat” a vádakra. : ) Nem pazarlok betűket a témára, elég annyi, hogy az ajkaim nincsenek és soha az életben nem is lesznek feltöltve természetesnek ható műanyaggal, mert úgy gondolom nincs rá szükségem. Amit Anyukámtól kaptam, miért rontanám el?? Viszont egy kis tippet, egy-egy praktikát én is szívesen becsempészek a hétköznapokba, amivel még szebbé, jobbá, nőiesebbé lehet válni. Mert ha már nőnek “kell” lennem ebben az életben, úgy használom ki a szerepemmel járó előnyöket, amennyire csak tudom. -Persze csak ésszel! ; )

Tudom, jó sokáig tartott összehozni egy az olvasmányt, ugyanis mostanában annyi minden történik velem, amik megbontják a napi rutint és nehezebbé teszik a gondolataim rendezését, hogy néha csak aludni vágyom, hogy a másnap minél hamarabb elkezdődjön és neki tudjak ülni az oldalam frissítésének. Egy valami nagyon gátol az új bejegyzések megírásában: rájöttem, hogy jó lefeküdni éjfél körül. Öröm, hogy végre rendesen alszom, a bánat, hogy másnap mindennel eltelik az idő és lassan többet ülök az autóban A-tól B felé tartva, mint a laptopom előtt.
Találkozókkal telítődnek a napjaim, valamint az estéim is betábláztam, ugyanis újra elkezdtem balettozni, ami hetente kétszer van a belvárosban, emellett edzőteremben (ma már a szabadban) futok és erősítek. Nem, nem fogyókúrázom, egyszerűen jólesik a mozgás, ami függővé tett, nem utolsó sorban, mellékhatásként pozitív változáson megy keresztül a testem, amit már a kedves férjem is megjegyzett a minap. (“Nagyon kis csinos vagy, de könyörgöm ne fogyj már többet!”) Nem áll szándékomban, de itt a tavasz, ami elhozott néhány fontos dolgot az életemben, többek között az életmódváltást, ami tényleg működik – nem tehetek róla! : )

Na de a mostani bejegyzésem apropója a csalás. Egyik nap bent jártunk a M.A.C-ben Évivel, hogy a fényképezőgépe segítségével szemléltessünk egy-két alapvető sminktrükköt. Imádok bent lenni, Bibi mindig feldobja a napom, olyan jókat szórakozunk munka közben! : )) Alig várom a következő alkalmat!
Kétféle ajakdúsító módszert mutatott be rajtam, ami elképesztő látványos! 15 éves koromtól művészeti iskolákban tanultam, ahol emelt szintű rajz oktatást kaptam, ezért tisztában vagyok az alapvető optikai kiemelés és árnyékolás szabályaival, de eddig valahogy nem gondoltam arra, hogy az arcomon is alkalmazzam ezeket. Tény, hogy a sötét színek mélyítenek, a világosak kiemelnek, ha pedig együttesen alkalmazzuk őket, domboríthatunk, keskenyíthetünk kedvünk szerint úgy, mintha egy papíron rajzolnánk.

Át is adom a szót Zsótér Bíborkának, az Aréna M.A.C sminkesének és üzletvezetőjének, mert ismét olyan precíz leírást kaptam tőle – pont mint a munkája – amelybe semmiképp sem kontárkodnék bele!

image_2fotó (17)image_5

“Nem csak erősebb színű száj esetében fontos az ajkak előkészítése. Ha natúr színekkel dolgozunk, akkor is érdemes az első lépésben kikorrektorozni az ajak környékét. A következő lépés a bázis felvitele. A Prep+Prime Lip termékét használtam. Ettől bársonyossá és egységessé válik az ajak felülete, ami könnyebbé teszi a kontúr és rúzs felvitelét. Továbbá tartóssá teszi az ajakfestést, és megelőzi a rúzs kifutását is.”

image_9“A szájfestést egy natúr kontúrceruza használatával kezdem (Subculture). Ha optikailag nagyítást szeretnénk elérni, akkor rajzoljuk az ajak külső peremén a formát. Nem szabad túlzásba esni, csupán fél-1 milliméternyi kirajzolásról van szó. A felsőajak két szélét hajlamosak vagyunk ,,lecsapni”. Ezt úgy tudjuk elkerülni, ha rajzolás közben ujjunkat az ajak szélére helyezzük, így kissé kidomborítjuk az ajak széleit. A kontúrt nem használom az ajak teljes felületén, csupán formázok vele, és elsatírozom, hogy természetes hatást érjek el. A következő lépés a nude rúzs (Myth) felvitele az ajakra egy lapos ajakecset segítségével. A kontúrra nem viszem fel teljesen a világos színt, hiszen meg akarom tartani a 3D-s árnyékolt hatást. A végső optikai varázslat a Cream Color Base Pearl nevű árnyalatával történik. Az ecsettel csak a belső-középső részre finoman beütögettem a fényt. Ezzel a világos fényes textúrával dúsabb hatást lehet elérni az ajkakon. Mellesleg ezt a terméket nem csupán ajkakon, hanem minden más stratégiai ponton be lehet vetni highlight-ként (szemöldökcsont, arccsont).”

sminkmont4image_8fotó (18)
image_4

image_14“Színes ajkaknál az alapozás ugyanaz, mint a nude esetben: korrektorozás és bázis alkalmazása. Kontúrként a Pro Longwear Lip Pencil In Anticipation rózsaszínes árnyalatát választottam. Ez egy gyönyörű középrózsaszín árnyalat, ami hihetetlen tartós, ezért nagyon jó alapot képez rózsás ajak esetében. A kontúrt úgy vittem fel, hogy először középen alul-felül megrajzoltam az ajak vonalát, ezzel biztosítva a kifogástalan szimmetriát: az ajak legalsó vonalán húztam egy vízszintes vonalat, felül a cupido íven pedig egy V betűt formáltam.”

sminkmont3image_10 image_12“Végül a külső sarkakból is elindítottam a kontúrt és bekötöttem középre. Természetesen a rózsaszín kontúrt is el kell satírozni, hogy ne legyen keretes hatású. Rúzsecsettel felviszem a teljes ajakra a Chatterbox nevű jól pigmentált ajakrúzst, végül hogy optikailag teltebbé varázsoljam a hatást, egy világos rózsaszín ajakfényt viszek fel az ajak közepére. Ez egy nagyon egyszerű, nagyon mutatós lépés, ha ajakdúsítást szeretnénk elérni ,,házilag”. Az ajakfény a Mineralize termékcsalád legújabb terméke (Tender árnyalat), amely tápláló, jól pigmentált, finom textúrájú ajakfény. “

sminkmont5image_3fotó 2 (24)fotó 1 (25)

Köszönöm szépen Bibinek a sminket és a meglepiket, Évinek pedig a csodás, érzékeny fotókat, amiből nehezen tudtam válogatni, mert nagyon sok jó pillanatot kapott el! A többi M.A.C-es lánynak pedig, hogy a fotózások idején elviselik a party hangulatot. : ))
Most rövid voltam, de bízom benne a fotók beszédesek! : ) Az az igazság, hogy hívogat a puha ágyikó, nem mellesleg a sportolásban lesérült férjem fel kell ébresztenem, mert jelenleg a földön fekszik a TV előtt és várja, hogy a borzalmasan meghúzódott derekából kimenjen a fájdalom, hogy legalább egy vasárnapot két lábon járva együtt tudjunk tölteni… (real wife lifestyle)

(Ha már szegényt az engedélye nélkül belekevertem a rúzsok közé, van tippje valakinek, hogy hogyan tudnék neki segíteni? Köszönöm!)

Csodaszép vasárnapot Nektek!
Réka 

14 Replies to “Feltöltés házilag”

  1. Ismét egy remek és nagyon hasznos bejegyzés! Élmény volt olvasni. 🙂 Csatlakozva az előttem szólóhoz, a lóbalzsam tényleg hatásos, viszont nagyon nagyon óvatosan kell bánni a mennyiséggel. Vérbőség fokozó hatása miatt ha sokat teszel fel belőle szó szerint úgy érezheted, mintha égne a bőröd (persze nem lesz semmi baja, de az érzés….sajnos tapasztalat).
   Jobbulást és szép hétvégét! 🙂

   1. Nagyon köszönöm Katus! Ma már kicsit jobban érezte magát, bár az autóból ki-be szállás még elég öreges volt.:)
    Szép hetet kívánok!

 1. Szia Réka!
  Nekem is a lóbalzsam jutott eszembe: masszázs lóbalzsammal. A párom, aki rendszeresen mozog, még az óvatos nyújtást is javasolja. Jobbulást a férjednek és szép napot Nektek! A bejegyzés pedig szuper! 🙂

   1. Az én párom bevásárlóközpontban vette, amitól… Hát… Én speciel nem vagyok elszédülve itt a nagy bioságaim, meg a tudatosodó életmódom közepedte. 🙂

    Ha én vettem volna, akkor igen, vagy gyógyszertárban néztem volna, vagy a Herbaházban, Mediline-ban kértem volna segítséget az ott dolgozóktól. Még az is lehet, hogy nem lóbalzsamot válaszottam volna, hanem az ajánlások alapján valami mást. 🙂

    Szép hetet Nektek is! 🙂

 2. Szia Réka,
  Megint (és megint 😉) egy fantasztikus bejegyzés 😍
  Imádtam olvasni,es a tippekért külön köszönet!

  (Nekem is valahogy “elfogytak” az eddig -mit csináljunk..pff….?-ra pazarolt délutánok, és remélem, hogy a plusz egy óra segítségemre lesz.

  Én mindig csontkovácsra bízom magam 😉)

  Szép hétvégét, puszi!

  1. Szia Réka!
   Én az edzések (meg a szerencsés arcom miatt) nem nagyon sminkelek buliba is max szájfeny es szempillaspiral….de öröm volt így is olvasni:)))
   Számomra a most hozzafűzhető pont a párod háta. Rengeteg dologtól fajhat. Párom és én is élsportolói multunkban rengetegszer küzdöttünk “makacs” huzikkal, randulasokkal. A kezelés attól függ mi a cél. Nálunk mindig a 3nap a fontos az dönti el, hogy csak egy rossz mozdulat vagy sérülés. Sok mindenre jó a lóbalzsam, de nem mindenre!!! A nagy verbőség miatt meg jobban is fajhat neki ha a hirtelen támadt Nah terhelés akkor JÉGZSELÉ és jegelés! És a kettő nagyon különbözik! Ne kezeljétek félre minden fele praktikákkal. Ha 3napig nem múlik el, el kell menni masszőrhöz, csontkovacshoz vagy ajánlom a fajdalom ambulanciat ahol rengeteg sérülésem es műtéten utan kiváló rehabilitációt kaptam. Ha nem komoly csak az a férfias szenvedés ( hihi) akkor egy jo zuhany után feküdt rá a hátára hogy a bőrötök összeér. Lefekszetek a szőnyegre lágy zene és a lényeg, hogy minden izma ellazuljon. A szeretet bármit meggyógyít, ha három napon túl tart. Akkor a mar említett szakembereket keressétek fel! 🙂 illetve instan említettem egy relfexologust…. A talp masszázs utan mintha kocseréltek volna:)

   Jobbulast neki! Neked meg kívánom tartson egy napod 48óraból ne pedig csak 24, mert több posztot akarok:DD (a kis önző énem kitört):D

   Mi ma biciglizünk a Velencei tó körül, így ez a poszt pont ideális hosszú volt a pohenésünkre!:) (a kommentem már nem, megint hosszú lett… Bocsiiiii)

   Kellemes napot neked is Réka es minden kis blog olvasónak :)))

   1. De kedves vagy Szonja! 🙂
    Tetszik a szereteten alapuló gyógyítási módszer!
    (Squasholás közbeni rossz mozdulat pénteken, ma már kicsit jobb, de még lassan mozog.) Szabad masszíroznom? Szívesen megteszem, csak félek, nehogy rosszabb legyen. Szerintem csak izomhúzódás. Bízom benne holnapra már jobban lesz.

    Gyönyörű időtök volt a bringázáshoz!:) Mi is a vízparton töltöttük a vasárnapot.

    Én is szeretnék több órát a napból, de szerintem azt is kitölteném…:)
    Kellemes hetet kívánok, maradj mindig ilyen pozitív!!

    Puszillak

  2. Drága vagy Lotti! : )
   Alig vártam végre ezt a jó időt, ahogy autóztunk a Balaton felé, végre magamhoz vettem egy kis D-vitamint is a hosszú tél után. Remélem jól telt a hétvégétek!

   Szép hetet! 🙂

   1. Szia Réka!

    Remélem már jobban van kedvesed. 🙂 Ha igen, ha nem nyugodtan masszírozhatod. Még én sem tudok akkora erőt kifejteni, amivel árthatnék a páromnak és a te törékeny testalkatoddal sem, szerintem. A kényeztetés meg sose jön rosszkor:)

    A bringázáshoz tökéletes idő volt az biztos. A pláne a fantasztikus kiépített út, amit döbbenet, de már most több százan használatba is vettek. Hihetetlen élmény volt, hogy rengeteg sportolni vágyó párral, emberrel és családdal találkozhattam. Tavaly még alig akadtak bátor jelentkezők…. Ha már sport… szombat éjjel meg futóverseny volt a városban, azon már majdnem ezren vettek részt a 10km-n. Sok fanatikus és energikus ember együtt. Ezek az események is gondoskodnak hogy el ne fogyjon soha a pozitív gondolat. Hogy is lehetne:) Minél több impulzus ér egy embert annál több jót és rosszat is kap, de tudni kell kihalászni az értékes pillanatokat:) Még a fájó izomlázas porcikáim is emlékeztetnek erre az aktív hétvégére és mindig mosolyognak még a hallgatótársaim, amikor beülök a padba:) Szóval a közjóért is tettem mondhatni:)

    Nekem biztosan, nagyon jó hetem lesz:) Szerdán leszek 22! A hetem a családomról szól. A legjobb, hogy végre a Makk egészséges nagymamámmal is lehetek szombaton és nem csak telefonon fecsegünk.Szóval köszönöm a jó kívánságot meg is tartom magamnak:)))

    Energikus szép hetet:)

 3. Szia Réka!

  Nagyon tetszenek a fotók, és a feltöltött ajak módszerek is!!!

  Párodnak: jégbalzsam vagy lóbalzsam, de lehet, hogy egy jó csontkovács vagy gyógymasszőr egy óra alatt “elbánna” vele.

  A balettról és az edzésről egy bejegyzést jó lenne olvasni. 🙂

  Szép napot kívánok, és a párodnak jobbulást!

  A.

  1. Köszönöm Drága Andi!
   Szívesen írok róluk, jólesik, hogy már van egy ember, aki olvasná…:)

   Puszillak!
   (Férjem még öregesen mozog, de már nem fáj annyira.) 🙂

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.