A szerencsés tizenhatos

IMG_6769Amikor csak tehetjük a férjemmel, kimozdulunk a négy fal közül, és izgalmas helyszíneken szívom magamba az élményeket, kultúrákat, apró csodákat, amiket a rövidke életutunk felkínál. Az elmúlt hétvégén inspirációból bőven kijárt… Először is gyönyörű időnk volt, a tavasz stílszerűen március első napján ránk mosolygott a maga kellemes 15 fok körüli hőmérsékletével. Ki is használtuk ezt a rövidke bemutatkozását, és szabadon a szél szárnyán elindultunk Tarcalra. A legutóbbi bejegyzésem végén elcsepegtettem a hírt, miszerint meghívást kaptam az idei Miss Alpok Adria Szépségverseny zsűrijébe, hogy munkámmal segítsem a döntést. A környék mesébe illő táját már gyermekkoromtól ismerem, de képtelen vagyok megunni a szőlőtőkékkel gazdagon behálózó domboldalak látványát, amelyek kísértek a célállomásig. Az 5 csillagos Andrássy Rezidencia luxus borhotelében tölthettük a hétvégét, amelynek hangulata és megjelenése páratlan arisztokratikus miliőt, nemes eleganciát testesít meg.

IMG_6771IMG_6758IMG_6723

Minden igényt kielégítő spa, a teljes kikapcsolódásért, illatos borok  Tokaj-Hegyalja vidékéről, barátságos hangulat fogadja azokat a vendégeket, akik minőségi kikapcsolódásra szomjaznak -na és a mézédes aszúkra. Kicsit olyan, mintha haza mentem volna, talán amiatt, hogy a megye az én szülőhazám is. A wellnesst és a szobákat összekötő hangulatos télikertben a környék pincészetéinek féltve őrzött palackjaiból alkalmunk nyílt megismerkedni a méltán híres Tokaj zamatával. Másodszor jártunk itt, örültem, hogy újra üdvözölhettem az Andrássy családot, akik az 1800-as években fotózott kópiákról tekintenek vissza ránk a falakon. Ebben a napnyugta fényeiben úszó üveg kalitkában került megrendezésre a hazánk megyéinek legszebbjeit egy csokorba foglaló versenye.

IMG_6773IMG_6757IMG_6711 IMG_6760IMG_6759

IMG_6733IMG_6732

Úgy mentem oda, hogy komolyan véve a feladatot, szigorú zsűritag leszek. Számomra nem minden, és nem is elegendő a külső szépség. Ha belül nem ragyog, nem tiszta a szeme fénye, azonnal látszik, hogy az aurája nem képes elérni a zsűri asztalát. Ahhoz, hogy egy lány nálam a maximális 10 pontot elnyerhesse, kimagaslóan kellett teljesítenie. Elsődlegesen a kommunikációban. Ennél a fordulónál egy, a megyéjük nevezetességét kellett bemutatniuk 1 percben. Ki frappánsan, ki átlagosan, ki pedig jóleső intelligenciával beszélt hazája egy-egy szeletéről. Volt szó a kecskeméti Cifrapalotáról, a gyulai kerítésekről, amik valóban kolbászból vannak, a hatputtonyosokról, és a szépségről, ami minden esetben belülről fakad.

IMG_6736

Véleményem szerint a dekoratív külső adottság semmit sem ér, ha egy bájos nő képtelen összeszedetten, kellő határozottsággal megnyilvánulni emberek előtt. Biztosan mindenki tudna egy olyan példát hozni, amikor egy attraktív hölgy megszólalt, és abban a pillanatban óriási csalódást okozott a hallgatóságnak. (Ezen a versenyen ilyen nem történt, de láttam már karón varjút.)
Ez a képesség fejleszthető, építő jellegű TV műsorokkal, és nem obszcén bulvárral, hanem szépirodalmi könyvekkel, vagy csak egyszerűen a szinonimaszótár olvasgatásával. A választékos beszéd olyan, mint egy idegen nyelv megtanulása. A titka a szókincs. Ha nincs, nem tudjuk magunkat kifejezni, és ahhoz, hogy fejlesszük, sajnos nem elég a havi divatlap.
A lányok szépen megoldották a feladatot, természetesen az izgalom olykor érezhető volt. Ezen túllépve a kisugárzást figyeltem elsősorban, ami egy-két versenyzőnél olyan erős volt, hogy amikor feljöttek a színpadra, libabőrös lettem, és ahogy lépdeltek előre, az energiájuk már-már kézzel fogható volt. Sosem jártam hasonló szerepben a színpadokon, de azonnal át tudtam venni a rezgésüket, és bár nem ismertem őket személyesen, mégis izgultam értük. Mosolyogtam rájuk, próbáltam elkapni a tekintetüket, a szememmel magabiztosságot sugározni feléjük.
IMG_6762

Érdekes módon nem emlékszem rá, hogy valaha is éreztem volna rivalizáló féltékenységet más lányok iránt. Egyszerűen genetikailag nem kódolták belém, vagy talán a neveltetésemből fakadóan nem érzek a mai napig sem irigységet azok iránt, akik kimagaslóbbak valamiben, nagyobb kacsalábon forog a palotájuk, szebben göndörödik a szempillájuk, mint az enyém, vagy épp szépségversenyt nyernek. Lehet ez hihetetlennek hangzik (pláne magyar földön), de én örülök neki, ha a másiknak jó, és boldog, ha valamiben örömét leli. Nekem eszem ágában sem jutott soha a külsőmmel versengeni kritikus nők és bociszemű férfiak előtt, ennek ellenére maximálisan tiszteletem a lányokat, akik gyakran erejükön felül teljesítenek, hogy egyszer valóra válhasson az álmuk, amikor az ő fejükre kerül a korona. Ha picit filozofálva a “szépségverseny-lélektanba” is bele szeretnék merülni, valahol ez a fajta megmérettetés dobogós helyezés nélkül is előnyére válik a lányoknak, mert a legértékesebb díjat vihetik haza: a mosoly erejét. Ugyanis a színpadon mindenre mosoly a válasz. Ha tör a cipő. Ha ráléptek a ruhánkra. Ha bicsaklik a boka. Ha nem halljuk a nevünk a az eredményhirdetésnél. Az őszintének tűnő, de közben vérző szívvel és a fájdalmat eltakarva görbülő mosoly az, amit megtanulva tudnak majd hasznosítani az életben. És sokkal fontosabb ma, mint egy szalag, ami a vállakra kerül. Mert annyi, de annyi ember lesz, aki beléjük szúr majd, hiszen szépek és fiatalok. Irigyek, rosszindulatúak, energiavámpírok, akik számára a legsértőbb a mosoly táplálta közöny nevű pajzs, amiről minden lepereg. Na ezért megéri versenybe szállni!
A bikinis felvonulás okozta emelkedett hangulatot még inkább fokozta Király Viktor, akinek a hangja élőben még varázslatosabb, az aurája pedig még lehengerlőbb, mint a képernyőkön! A férfiak vizuális öröme után, amit a tökéletes kerek popsik látványa okozott, végre én is kényeztethettem egyszerre több érzékszervem is.IMG_6740IMG_6737IMG_6738

IMG_6741 IMG_6743 IMG_6744

IMG_6766

Balra a 2. helyezett: Körözsi Szilvia, középen az 1. helyezett: Dara Edit, mellette Kóré Anita a szépségverseny főszervezője, jobbra pedig a 3. helyezett: Dubela Diána

Az utolsó körben a díszmagyar ruhában eljárt palotás tánc végén mondták ki azt a három nevet, akik az este a legszebbnek bizonyultak.  És, hogy ne legyen elég az emlékezetes élményekből, a harmadik helyezettnek személyesen én segíthettem a vállára a szalagot fenn a színpadon. Megtisztelő feladat volt! : )
16 lány indult a Miss Alpok Adria Szépségverseny & Megye Szépe országos döntőjén, akik közül három képviselheti hazánkat a nemzetközi versenyen. 1988-ban koronázták meg az első Alpok-Adria szépségkirálynőt. A nemzetközi versenyen kilenc ország (Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország, és San Marino) szép lányai versenyeznek a megtisztelő címért. A 16-os sorszámú hölgy lett Magyarország megyéinek királynője, aki kezdettől fogva kiemelkedően teljesített. A megérdemelt munka gyümölcsébe harapott bele 2014. március első napján, az értékes jutalmának vele együtt, baráti szívvel örülök, és kívánok neki testben, lélekben eredményes felkészülést a nagy megmérettetésre. Ő Dara Edit, az elragadó, szerény barna lány, a szerencsés tizenhatos.

IMG_6765

IMG_6764

Mint kiderült, több kedves olvasóm, követőm is a megyék legszebb lányai között volt, egyikükkel, Timivel volt szerencsém néhány szót váltani a verseny után. : )

IMG_6719

Köszönöm Kóré Anitának, a rendezvény főszervezőjének, hogy meginvitált erre az alkalomra, ezzel egy felejthetetlen élménnyel gazdagodva lehetővé tette többek között ennek a bejegyzésnek a megszületését, valamint a ONE Fashion Agencynek, hogy biztosította számomra ezt az óarany, fekete bőr betéttel díszített Zoe Phobic ruhát, Haller Janinak pedig a laza hullámos hajam, a fotókat pedig minden esetben a Kedvesemnek. : )

A legközelebbi bejegyzésemben a gasztronómia és a boldogságtól párás szem összefüggéséről fogok írni…már nagyon várom!

Réka

IMG_6768

2 Replies to “A szerencsés tizenhatos”

  1. Szia Réka!
    Gratulálok Neked és a lányoknak is!
    Örülök, hogy én is “ott lehettem” a bejegyzéseden keresztül egy ilyen nívós eseményen!
    Szép napot kívánok!

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.