Souffle

fotó 3 (10)Hétfő reggel van. Én szeretem. Új hét, új élmények, és új kihívások. Minden hét kezdetén, sőt, minden egyes nap eszembe jut, hogy szerencsés vagyok, mert egy új lehetőséget kaptam odafentről, tenni a céljaimért, tenni magamért, és ezt átgondolva kelek ki az ágyból. Nem csak az arcom,  a hajam, a fogaim, a ruháim teszem rendbe, hanem az elmém is. Pontosan úgy szoktam rendszerezni a gondolatokat is, mint ahogy rendbe teszem például a konyhám: a romlandó ételeket kidobom. (Azaz, ami rám rossz hatással van, vagy értéktelen, elengedem.) A mindennapi szokásokhoz használt tányérokat, bögréket, eszközöket megtisztogatom, elmosogatom, és óvatosan a helyére teszem őket. (Figyelek a belső hangra, ápolom a kapcsolataim, amelyek csak adnak hozzá a személyiségemhez.) A maradékot, a használhatatlant pedig egyetlen mozdulattal a szemétbe dobom . (Azaz minden olyan személyt, tárgyat, rossz emléket, sérelmet, ami hosszú távon a biztos és gyógyíthatatlan megbetegedést hozza magával, kiiktatom az életemből.) Sajnos van, hogy eltörik egy-egy nagyon vékony üvegpohár, vagy épp minden morzsát nem tudok összeszedni, de idővel minden (és mindenki) a méltó helyére kerül, mert a pozitív életenergia a rendben és a tisztaságban tud akadálytalanul áramolni. (Többezer éves keleti tudomány is jegyzi a jótékony energiák és a rend közti kapcsolatot, jómagam is már elég régóta alkalmazom, és működik!)

Tehát ha én rendben vagyok, van erőm tenni valamit másokért is, önzetlenül. Igyekszem napról-napra jobb emberré válni, tanulni a hibáimból, odafigyelni másokra, tisztelettel beszélni, adni, és kapni megtanulni. Mert emberként ez a dolgom. Nőként, feleségként, háziasszonyként pedig az, hogy a jó energiákat fenntartsam, áramoltassam az otthonunkban. És mint köztudott, a családi élet központja a konyha, ezért egyik feladatomnak tekintem a legjobb tudásom szerint kihasználni azt, ergo jókat főzni, sütni. : )

És ha már itt tartok, akkor el is kezdem a reggelit készíteni:

t2

Paradicsomos tojásfelfújt készül, bacon kosárkában (3 formához)

-A szuflé formákat kivajazom, és beleegyengetem úgy a bacon szalonnákat, hogy fedjék egymást. 180 fokos sütőbe tolom őket addig, amíg szépen össze nem sülnek. (kb. 10 perc)

-Közben 3 darab tojást felverek, sóval és kevés friss borssal ízesítem,

-3 db szilvaparadicsomot elnegyedelek, só, pici bors, plusz megszórom egy kevés frissen őrölt, tépett, vágott, bármilyen zöldfűszerrel.

-kevés sajtot reszelek, és jöhet is az összeállítás.

t1

Amikor megpirult a bacon, a formákba szórom a paradicsomokat, három részre osztom a tojásokat, majd sajttal betakarva őket mindaddig sütöm, amíg hatalmasra fel nem fújódnak. (Kb. 20 perc)

A szuflénak szépsége a „duciságában” rejlik -ami pont olyan múlandó, mint a fiatalság. : ) Nagyjából 2 perc alatt összeesik a szépen sercegő, fűszeres finomság, de néhány fotóra azért még elcsíptem.

fotó 1 (13)

Egyszerű és laktató villásreggeli, ráérős hétköznapok, vagy lusta hétvégék étke nálunk. Extraként kéksajt kockákkal, csíkokra szeletelt sonkával, sült kolbászkarikákkal, vagy pirított gombával lehet dúsítani, a teteje pedig friss fűszernövényekkel, kakukkfűvel, vagy snidlinggel színesíthető. Pirítóssal, brióssal, bagettel sőt, még pirított fonott kaláccsal is kísérhetném, természetesen a kötelező tejeskávé mellett. Óvatosan kiborítom a formákból (ha nem akarja az igazságot, meg lehet mutatni nekik a kés hegyét), és így fogyasztjuk el a bárpultnál ücsörögve, tervezve gondolatban a napot. Egy kívánatos reggelivel, és egy hétindító gondolattal Marie Curietől az én napom is jól indul:

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani.”

fotó (2)

 

Réka

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.