Tökéletesség

Fogalmam sincs, hogyan terjedhetett el rólam, hogy egy “tökéletesen vékony testben, tökéletes lábakkal, tökéletes arccal, tökéletes szemekkel, egy tökéletes életben írok egy tökéletes blogot”?!
Mert ilyenről szó nincs!
Szinte minden nap olvasom valakitől, hogy szerencsés vagyok, mert egy tökéletes életet élek, és szeretne olyan lenni, mint én. Vagy épp ellenkezőleg, visszahallom, hogy márpedig ilyen tökéletes élet nincs, mint az enyém.
És milyen igazuk van!

Tény, az Enneagram személyiségtípusok osztályozása szerint én a ritka, 1-es kódba tartozom, akiknek legfontosabb ismérve, hogy tökéletesre törekvőek, maximalisták. Sok nehéz percet szerzek ezzel a saját magam által felállított, borzasztó magasan lévő mércémmel, ezért sok munkát és koordinációt rejt a személyiségem, mégsem vagyok tökéletes, bármennyire is szeretném.

-Nem tudom beosztani az időm.
-Elfelejtem meglocsolni a virágaim. (Azt a kettőt)
-Nem iszom eleget.
-Elfelejtem, hogy miért indultam az emeletre.
-Nem járok rendszeresen sportolni.
-Mindent az utolsó pillanatra hagyok.
-Nem tartok ki olyan dolog mellett, amiben nem lelem maximálisan örömöm.
-Néhány csodaszép (és méregdrága) magassarkú cipőm miatt állandóan tüzel a talpam 1-2 óra elteltével, de mosolyogva mutatom, hogy minden rendben.
-Türelmetlen vagyok, azonnal szeretnék, de mindent amit kigondoltam a életben.
-Mióta van a blogom, a férjem megtanult vasalni…
-Nem szeretem, ha bókolnak nekem a nő társaim -elpirulok.
-Eszem ágában sincs azért gyereket szülni, hogy ne kelljen dolgoznom, vagy diplomát szereznem. (Ez utóbbi két veszély már nem fenyeget.)
-Nem tudok hajnal 4 előtt lefeküdni.
-Nem olvasok annyi könyvet, amennyit illene.
-Nem ítélkezem azért, mert valaki állatból készült ruhadarabot hord, vagy közönségesen viselkedik fiatal anyukaként az éjszakában, közszemlére téve a melleit. (Nem ismerem az okokat, miért üssem bele az orrom nemde?)

Nagyon hosszú lehetne a fent leírt lista. De. Úgy gondolom, hogy nem a hibákat kell kiemelni magunkban, és másokban, mégha az éhes tömeg remeg is érte.
Nem vagyok tökéletes, de szeretem magam, mert elfogadtam magam a hibáimmal együtt. Naná, hogy a jobbik énem fogom kiemelni, mert a pozitív visz előre, amiből következik az önbizalom. És ezzel nem vagyok egyedül. : )

Az élet, kisebb-nagyobb nehézségekkel együtt összességében gyönyörű. Egészséges vagyok, szerelmes vagyok, sikeres vagyok, boldog vagyok, tudatos vagyok, mert az akarok lenni! Az a nő, aki megkomponálja az ételfotóit. Az, aki ízlésesen öltözködik. Az a nő, aki a jót igyekszik meglátni a másikban. És az, aki a fenti listából képes kihúzni párat, kilépni a középszerűségből, el mer indulni a pozitív érzésekkel és szeretettel teli, kiegyensúlyozott élet felé. Az, aki még mindig nem enged teret a negatívnak, a bántónak, a feleslegesnek, mert az oldal nem egy játszótér a dedóban, hanem a jóra fogékony, érett, igényes, értelmes, kreatív, házias nők, lányok, anyukák és olykor férfi olvasók szigete, ahol a szép és a nyugalom fejlődik.

Ígértem egy bejegyzést gyógyteákról.
Csak röviden a történet: több hónapja elhagytam a sok-sok éven át szedett hormont. Amikor ez a tisztulási folyamat elkezdődött, a bőröm, a hajam kicsit megsínylette. Fél éve tart, de még ennyit rá szeretnék áldozni az időmből, mert úgy érzem ezzel tartozom nem csak magamnak, hogy a hormonrendszerem újra felébredjen és helyreálljon, hanem a leendő baba miatt is, hogy csak tiszta és egészséges táplálékot kapjon a pocakban és ne gyógyszermaradványokat.
Szerettem volna támogatni ezt a folyamatot, így betértem a Györgytea üzletbe, ahol a Gyuri bácsi gyógyteáit lehet személyesen megvásárolni. Részletesen elmondtam ott a tisztító kúra miértjét, és személyre szóló teákat válogatott össze számomra a szakértő hölgy.

5 félét ittam kezdetben:

Közönséges galaj
Csalánlevél
Diófalevél (fujj)
Cickafarkfű
Szurokfű

20140205-153312.jpg

3 hónapig becsületesen fogyasztottam mindegyiket, és nagyon jó hatással volt rám! Energikusabb voltam, kitisztult a szemem, friss volt az arcbőröm, minden sejtem hálás volt értük.
Ami nehezen ment, az a reggeli teázások, mert az egy rituálé: leforrázni, 15 percet állni hagyni, forrón meginni, majd 30 perc múlva reggelizni. Ugyanis abban a pillanatban, ahogy felébredek, legyen az hajnal 4, vagy délelőtt 11, farkaséhes vagyok! Nem telik el úgy a napom, hogy ne reggeliznék bőségesen, ráérősen, nyugodtan vajazva a pirítóst és kanalazva a joghurtos műzlit.
A tisztítókúra alatt, nem egyszer volt már, hogy a hűtő előtt kilincseltem, és számoltam vissza, rajtra készen, mert már az ájulás kerülgetett. Nagyon gyors az anyagcserém, és mivel kis súlyú (46kg) vagyok, hamar leesik a vércukrom.

Ma már jórészt zöldteát iszom, és tiszta vizet extra citrommal egész nap, hogy minél hamarabb visszanyerje testem az egészséges működését. Az orvosom javasolta a friss gyümölcsök fogyasztását, amiket nyáron egyszerűbb volt a polcról leemelni, most pedig a mindig elérhető déli gyümölcsökkel erősítem az immunrendszerem.

20140205-154113.jpg

A bőröm kicsit zsírosabb lett, olykor apró, nehezen múló, barnás foltokat hátrahagyó “semmit sem rejtő” pattanások tarkítják az arcéleket, amelyek szerencsére alapozóval, vagy jó minőségű korrektorral gyönyörűen eltüntethetők. Soha egyetlen bőrhiba nem volt az arcomon, a tini kort is úgy éltem meg, mint a legszebb bőrű, és legfényesebb hajú lány az osztályban. A hajam negyede elhagyott, de már látom a fényt az alagút végén, mert milliónyi, égnek álló babahajjal köszönt be hamarosan a tavasz! : )

Szívből ajánlom a szülőföldemen élő Gyuri bácsi teáit, és a természetes, népi gyógymódokhoz való visszatérést!

20140205-155848.jpg
(kép: 2013)

Réka

47 Replies to “Tökéletesség”

 1. “Mióta megvan a blog a férjem megtanult vasalni”- Ezen jót mosolyogtam! 🙂
  Ó, készültök a babára? Nagyon izgalmas!
  Csak a buta emberek gondolják azt, hogy van olyan, hogy tökéletes élet. Mindenkinek vannak problémái, csak nem biztos, hogy az a napi szórakozása, hogy boldog-boldogtalannak meséli a vélt vagy valós gondjait. Sose értettem miért jó az.
  Gyuri bácsi teáit ismerem, sokat segítettek nekem egy krónikus betegségem kiegészítő terápiájaként. Azóta hirdetem az igét én is. Már el is felejtettem, de most újra megörültem neki, hogy földim vagy. 🙂
  Jó volt olvasni! Ismét!
  Legyen szép estéd!

  1. Köszönöm Izzy! : )

   És még megannyi hibám van, de az megmarad nekem és a közeli hozzátartozóimnak, őket “boldogítom” velük… ; )

   Szép estét Neked is -így egy nap késéssel!
   R

 2. Valóban így van, csak a korlátolt emberek nem képesek mások élete mögé látni, csak a felszín alapján ítélkeznek, sokszor bizony helytelenül!
  Nem igazán szoktam kommentelni, de annyira jól esett ezt a posztodat olvasni, hiszen én másfél éve tettem le a bogyót és csináltam végig egy hasonló tisztító kúrát, szintén gyógyteák segítségével, így teljesen magamra ismertem. Nálam a cickafarkfű-palástfű-pásztortáska kombó volt a nyerő, megspékelve az általad is említett csalánlevél és zöld teával, illetve egy májregeneráló teakeverékkel (írtam a tapasztalataimról egy posztot, de ez nem a reklám helye). Kívánom, hogy nálad is minél előbb visszazökkenjen a szervezeted a normális kerékvágásba és jöhessen a baba projekt! ^.^
  Szép estét!

  1. Kedves Korinna,

   szívesen elolvasnám a tapasztalataid! : )
   Köszönöm, az egészség a legfontosabb az életben -lelki egészségről ne is beszéljek…

   Szép estét Neked is!
   R

 3. Drága Réka!

  Probállak ebben a kommentben nem bókolni,így burkoltan teszem:)Nyilván egy nő nem fogja hangsúlyozni a hibáit,gyengeségeit a nagy világ előtt. (Nem is értem miért vonnak kérdőre ezzel kapcsolatban egy-egy kép alatt.)Ezeket csak szeretteink,közeli hozzátartozóink ismerik. Így joggal mondjuk valakire,hogy könnyű élete van. Azonban a mosoly mögött sokminden lehet. Ezt a trükköt gyakorolják “tökéletesen” az ügyes nők. Azok a nők,akik valakinek biztos támpontként állnak,így nem fér bele még az ő fájdalmuk,aktuális baja. Sosem mondtam,hogy bárcsak xy-nak az életét élném,úgy gondolom mindenki a saját maga kovácsa,így jórészt abban is,hogyan él. És nem tudhatjuk,hogy a másik min ment keresztül ezért az életért. A kérdést csak magunknak tehetjük fel,hogy mi mindent megtettünk-e azért,hogy olyan életünk van-e amelyet szeretnénk. A másik amit nem fogok valamit megérteni,hogy miért kell negatív kommenteket írni egy kép alá,ha valami nem tetszik,elkapcsolok,unfollow-olok,nem írok kommentet pláne szándékosan elrontani más napját. Nem akartam sok okos között még egy okos lenni,de itt úgy gondoltam megemlítem. Amíg a te lelkiismereted tiszta,jóban vagy a lelkeddel,mindent jól csinálsz 🙂
  Én eddig is és továbbra is nagyon nagy rajongód maradok. Mindig feldobod a napjaim,egy-egy rossz pillanatban sok erőt és inspirációt adsz úgy,hogy nem is gondolnád.

  Ölellek,
  Dorottya

  1. Kedves Dorottya,

   egy élet is kevés a fenti nyitott kérdéseid megértésére és megválaszolására, amelyeket feltettél a kommentedben. : )
   Az idő pedig nagyon-nagyon drága, hogy elmélkedjek a butaság és az emberek kapcsolatán. 😉

   Puszillak,
   R

   1. Nem is kell ezen gondolkodni,csak elveszik az időt a sok hasznos dologtól 🙂
    Ha lesz legközelebb személyes találkozóra lehetőség,nagyon szívesen mennék 🙂 Remélem ez nem tolakodó.
    További szép estét!

 4. Bennem őszintén szólva nagyon mély nyomot hagy az,ahogy te a blog írásához állsz.

  Nekem 20 évesen most tűnt fel,hogy a blog írását lehet munkának tekinteni.

  Azt gondolom,hogy te rettenetesen túlpozicionálod ezt a “tevékenységet”, ezzel nevetség tárgyává téve magad…
  Estet rendezel, az ebédet fotózod majd írsz róla 20 sort…Unalmadban 🙂
  Nem gondolom,hogy ma MO-n elfogadott lenne az,hogy egy 28 éves feleség,aki egyébként nem
  dolgozik, a blog írását munkának nevezze, ezért gondoltam a téged érő jövőbeli támadások elkerülése végett, leírom mi az ami sok embernek szemet szúrt… És ami miatt egyre több negatív hozzászólás érkezik,amit persze rendre törölsz itt is és Instagrammon is.

  1. Szia Bia!

   Nem értek egyet a véleményeddel de egy része szólásra ad okot. ,,Ma MO-n elfogadott lenne az hogy egy 28éves feleség….” Miért más Magyarország? És ma? Miért mikor kezdjen el fejlődni?
   Réka akár életmód tanácsadó is lehetne ,aki sok pénzért ad tanacsot (ugyan ezeket) akkor többet érne a szemedben? Életedben szerkeztettél már képet, fogalmaztad meg gondolataidat? Két egyetemre járó mellette dolgozó és haztartást veztő 21 éves nő vagyok és eddig csak külföldi blogok voltak, amelyek ilyen szînvonalu volt.( külalak,tartalom, gyakorisag….stb)

   Kell minden fele hivatasban elhivatott es maximalista. Es minden orszagban. Már unalmasak a ,,bezzeg Magyarorszagon….” mondatok. Kis orszag vagyunk de sajnos nem teruletunk vagy Gdp-nk miatt hanem az önmagunkat semmire se tartas miatt!

   Ez egy munka! Amely NEKED AD, ES NEkunk ad igazan nem neki! Es kellenek ilyen talalkozók estek. Ritka mikor hasonló gondolkodasú emberekkel talalkozik az ember….es erre szukseg is van és Itthon meg hianycikk! En szeretnék ennek a közössegégnek es Réka munkaja részese lenni!

   1. Köszönöm Szonja,

    akkor “felírtalak” a következő összejövetel listájára. ; )
    (egyébként hasonlóan fogalmaztunk, szinte egy időben)

    R

  2. Kedves Bia,

   Ha valakivel kommunikációt kezdeményezel, illendő a megszólítás. Ez alapvető intelligencia, nem kötelező élni vele, ez tény.
   Az estemre Te nem voltál meghívott vendég, ezért nem tudod mi zajlott ott, és milyen célból került megrendezésre.
   Valaki munkának tekinti a gyermeknevelést, a gyakornoki munkát, vagy épp a blog írását. Ezekben az a közös, hogy egyik sem fizetős munka, hanem ingyen, úgymond karitatív foglalkozás, amivel másoknak segítünk, teszünk jót azzal, hogy a magunk idejéből veszünk el.
   A Wife Life Style nem arról szól, hogy megmondjam mit csináljon egy feleség, hanem, hogy az ÉN számomra mi inspirál, mi fontos, mi érdekel. Erről pedig szívesen írok a szabadidőmben. Ez a stílus, a gasztronómia, a szépségápolás, az egészségmegőrzés, és a otthon készített dekorációk. És mivel ez egy személyes blog, arról írok, ami az én személyemhez közel áll.

   Az emberek ki vannak éhezve a kedvességre, a szeretetre, mert rengeteg hasonló töltetű személlyel találkoznak, mint amilyen Te magad is vagy -a mondataid alapján.
   Ezt próbálom megadni az olvasóknak, követőknek, és egy pici szigetet fenntartani a feltöltődésre. (azoknak, akiket ez érdekel, nem kötelező érvényű) Ezt az egységet, ezt a magot szeretném megtartani, ahol jó érzésű emberek beszélgetnek, feltöltődnek egymás közt.
   Azt, hogy eltávolítom magam körül az energiákat elszívó keserű lényeket, értük is teszem, mert jelezték, hogy nem bírják elviselni a buta viselkedéseket.
   Ne romolj egy, kedves húszéves lány, próbálj örülni az életben, amíg lehetőséged van rá!

   Őszintén kívánok minden jót Neked!
   Réka

   1. Maga a tartalom hasonlò csak az enyém és nyersebb kicsivel( talán a korom es a temperamentumom miatt is) Azon a listan természetesen nagy öröm lenne nekem szerepelni, szóval köszönöm:))))) Kellemes estét!:))))

  3. ha 20 eves vagy ne oszd az észt addig ameddig nem értél el valamit. 28 evesen majd varunk ide vissza és megszeretnélek nézni belőled mi lett! 7:23-kor amikor ezt a kommentet írtad vagy aludjál vagy igyekezzél iskolába! Reka a te korodba ilyenkor iskolaba jart es nem kommentelt egy nala 8 evvel idősebb Nőnek akinek sajat maganügye,hogy dolgozik-e vagy sem mert már valamit letett az asztalra az Iskolaban es a munkaban is! Egyébként Te mit dolgozol lehet tudni?! 🙂 a végére miért nem irtad oda? 🙂

  1. Szia Dorina,

   Felváltva ittam a reggelre valókat (dió/csalán), és az délutánra valókat (cickafark/szurokfű). Minden este pedig a galaj.
   De ez csak nálam volt érvényes!!
   Mindenkinek javasolnak egy rendszerességet ott az üzletben.
   Kérd ki a véleményüket, ha szeretnél teázni, mert a gyógyteákat sem szabad ész nélkül inni.

   Sok sikert, jó egészséget!
   R

 5. Szia Réka!

  Örülök,hogy megírtad ezt a bejegyzést, mert már régóta szeretném belevetni magam a gyogyteázás rejtelmeibe,de sosem tudtam,hogy melyik lenne igazán nekem való,a Dm-ben pedig nem sokat tudtak segíteni az eladók…
  Én sajnos kénytelen voltam visszatérni a gyógyszerre,mert a bőröm 2év hormonmentesség után sem akart rendbejönni,még akkor sem,amikor rengeteget mozogtam és a táplálkozásra is nagyon alaposan odafigyeltem.A szülés óta egyébként ugyanezek a tünetek – pattanás az arcéleknél,a hajam hullásán meg néha majdnem sírva fakadok.Vasárnap óta viszont elkezdtem újra mozogni,így a gyógytea tökéletes kiegészítő lesz!☺️
  Szép napot és kevesebb drámát kívánok!😉
  Sok Puszi!

  MrsEncike

  1. Szia Encike!

   Igaz, hogy Rékának címezted az üzeneted, de azért engedd meg, hogy hozzászóljak! Óvatosan a gyógyteákkal is!!! Én 3 hétig ittam a csalánteát -remélvén, hogy a pattanásaimra jó hatással lesz-, de valami egészen más történt a fogyasztása során velem! A havi vérzésem ugyanis kimaradt! Soha előtte még nem történt ilyen velem, és mindig napra pontosan “jött meg”! Először nem is tudtam, mire véljem a késést, pedig a tünetek megvoltak: feszültség, sírásra hajlam, pici pattik, belül szorító érzés… Aztán amikor már 4. napja se történt változás, akkor már sejtettem, hogy a csalántea lehet a bűnös! Magyar nyelvű oldalon persze csak annyi volt feltüntetve, hogy csökkenti a vérzést, illetve a fájdalmat, de angol nyelvű oldalakon rátaláltam válaszra: huzamosabb ideig fogyasztott csalánteától akár ki is maradhat egy havi menstruáció!

   Bocsi, hogy kicsit bő lére eresztettem! De jobb, ha mindenki tud róla, hogy akármennyire ártalmatlannak tűnnek a gyógyteák, igen is képesek ilyen hatás előidézésére! Teszem hozzá: napi 3-4 bögrénél többet nem fogyasztottam belőle!!!

   Üdv,
   Gabi

   1. Szia Gabi,

    Igen, nem mindenkinél egyformán hatnak. Viszont én napi csak 1 bögrével ittam (három féléből, felváltva) szigorúan betartva az utasításokat.
    Szerintem sok volt az a napi 3-4. Így ajánlották Neked, vagy a magad ura voltál? : )

    Jó egészséget!
    R

   2. Szia Gabi!

    Köszi,hogy leírtad a tapasztalatodat,ezért sem kezdtem eddig önálló kúrába,de olyan helyet sem láttam,ahol személyre szabottan segítenek. Jó tudni, hogy már erre is van lehetőség,mindenképpen kipróbálom,remélem beválik! 😊

   3. Kedves Gabi!!!

    Nekem az edzőm erősködött anno hogy igyak csalán teát,mert dagadt vagyok. (170cm 57kg vagyok átlagosan és csupa izom)….. Minden versenyidőszak és nagyobb verseny előtt,( VB, World seria,eb…stb) embertelen diéták voltak kemény terhelés mellett. Az eredetikeg szakértelemmel rendelkező ex edzőm és válogatott edzője, (nincs máshova út magyarán még akkor sem ha szereted a sportot) aki a Testnevelési egyetemen adjunktus….. olyan diétat rakott össze hogy leállt a pajzsmirigyem, 3 havonta volt menszeszem és nyombélfekéllyel szenvedek 5éve. Ezer orvost látogattam végig es kiderült a tùlzott gyògytea fogyasztástòl lett minden. Napi 3-4 litereket irtam (mert persze folyadék kell egy sporolónak……) de nem vízhajtó meg minden amivel a fontos asványi anyagokat is kimosod!
    Nekem drága lecke volt! Nekem célom egy jòl működő test!! És erdekes amivel a karokat okozta azzal mas dozisban csodakat erek el. Fel eva hagytam abba a sportot és vele a kemény dietakat….. Minden nap sportolok figyelek az étkezesre mindent ugy csinalok mknt régen csak módjaval! Hosszú lett már megint…. de lassan tőlem ez várható is. A lenyeg mindenben fontos a mérték! Mindenkinek körültekintő és szakszerű tanácsadót kívánok bármibe is fog!

  2. Szia Enci!:)

   Nem hangzik jól amit írtál.: (
   Kitartást, tudom mennyire rosszul érint egy bájos arcot, ha oda nem illő történések tarkítják.: )

   Mindenképp menj be személyesen a Bank utcában lévő üzletbe, és kérj tanácsot.
   Nem mindnekinek egyforma a teste, ezért kár lenne háttérbe szorítani a gyógyteás orvoslási lehetőséget, csak mert valaki(k)nek nem vált(ak) be. A másik tábort is megértem egyébként, volt olyan gyógynövényes termék, amelyiket lendületből dobtam a szemétbe.

   Ügyes légy!! ; )
   Puszi

  3. Szia Enci!
   Nekem a gyógyszertől kezdett nagyon hullani a hajam,cink+c vitamin,illetve supradint együttes használatát ajánlották. Nekem egy kúra(kb 3hónap) végére teljesen megszűnt a hajhullás,még a normálnál is kevesebbtől szabadultam meg naponta. Lehet,hogy egy próbát megér,plusz vitamin télen úgysem árt 😉 Remélem tudtam segíteni.
   Üdvözlettel,
   Dorottya

 6. Kedves Reka! Mar regota olvasod vagyok es oszinten mondom h tetszenek a kepeid es az otleteid. De kerlek magam es az epitesztarsadalom neveben h ne nevezd magad sem belsoepitesznek, sem diplomas nonek, sem felsofoku tanulmanyokat folytatottnak. A krea egy alapitvanyi maganiskola, amely OKJ- s kepzeseket szervez, felsofoku szakkepzettseget biztosit az ott vegzetteknek. Nem felsooktatasi intezmeny, azaz sem nem foiskola sem nem egyetem. Szakkepzes. Amit ott kaptal lehet h neveben diploma, de erteket tekintve nem az. Mindezt azert merem leirni m en a Muszaki Egyetemen vegeztem epieszmernoki szakon es belsoepiteszettel foglalkozom. Nem bantasbol irtam, csak ezt mar olyan sokszor hangsulyoztad, h diplomas no vagy stb. Hogy az feltevezeto. Koszonom ha megfogadod. Szep napot.

  1. Kedves Dora!

   Köszönöm, hogy tetszik a tevékenységem és a blogom, örülök, hogy időt szánsz rám, az olvasására és a hozzászólásra.
   Őszinte leszek én is. Eszem ágában sem volt jelentkezni sem a Műszaki Egyetemre, sem pedig a MOME-ra. Nem csak azért, mert a nappali képzések mellett, (ami ajánlott művészeti szakirányoknál) nem tudtam volna párhuzamosan dolgozni, hanem az említett iskolák híre, nem utolsó sorban diákok ambíciója olyan, ahová nem szerettem volna tartozni. (Nem bántásból írtam én sem, hiszen nem ismerlek.) A KREA Kortárs Művészeti Iskola egy jó alternatívát kínál azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek valamilyen szakma iránt, ugyanis megfelelő képzéssel, remek gyakorlati lehetőségekkel tanítanak érvényesülni az életben. Mivel nem államilag támogatott, ezért kemény pénzeket kellett fizetni félévente, ezért akik kitartottak, azok komolyan gondolták, és nem csak időhúzás, utazási, vagy kiállítási kedvezmények miatt koptatták a padot, jellemzően mint nagyon sok hazai egyetemen… Az enteriőrtervező szakon több százan indultunk, majd a 8 félév alatt annyian lemorzsolódtak, hogy végül mindössze 11-en végeztünk, és kaptuk meg a diplománk. Én büszke vagyok rá, hogy nem egy félévet dicsérettel és jelessel végeztem, és kitartottam a végsőkig, és szigorú oktatók, professzorok, díjakat nyert építészek és egyetemi tanárok karmai között helyt tudtam állni. Sokan el sem jutnak eddig, hogy az érettségi után tovább tanuljanak, mert nincs rá lehetőségük, és neked ez a legfőbb hozzászólásod, hogy a diplomám, amit 4 év alatt, éjjel-nappal tanulva szereztem meg, nem ér semmit…
   Igen, továbbra is diplomás nő vagyok, mert esélyt adtam magamnak arra, hogy számtalan művészeti, vagy műszaki tantárgyól ismereteket szerezzek, ezzel kinyissam a világot magam előtt, fejlesszem a vizuális érzékem, aminek mind köszönhetem azt, amilyen most vagyok, amit most csinálok.

   Büszke vagyok rá, és mindenre, amiben valaha részem volt! : )
   Üdvözlettel,

   Réka

  2. Gratulálok a diplomádhoz, amely akkora önbecsülést adott neked, hogy ekkora belső feszültséget okoz benned, ha “bárki” (ne haragudj Réka, értsd jól kérlek!) az előbb leírtaknak nevezi magát. Ettől kevesebbnek érezted magad? Mert akkor az a diploma, amit Te szereztél (Az egyetemen) annyit is ér.
   Bocsánat Réka, de engem felháborított ez a komment.

  3. Lehet,hogy ott végeztél de attól még,hogy dipomad van nem biztos,hogy az eletben is okos vagy! És egyébként meg attól,hogy ott végeztél attól még egy percig sem biztos,hogy többet tudsz.
   Ne zavarja már a csőröd ha valaki továbbtanult ( mindegy,hol, TOVÁBB!) es olyan vegzettsege van Neked. Miert ne legyen rá büszke?! A te homlokodra remelem legalabb kiirtad,hogy vegzett: a Muszaki Egyetemen!:)

 7. Szerintem meg annak van joga nevezni magat, aminek szeretne. Attol meg, hogy valaki egy egyetemre kerul be nem egyenlo avval, hogy az ott megszerzett papirjaval kepes jobban dolgozni mint egy “OKJ-s kepzesen” megszerzett tudassal. Hozzateszem nekem van ismerosom aki a KREA-ban vegzett (igaz mas szakon), de nagyon jo szakembert kepeztek ki belole es tud dolgozni a DIPLOMAJAVAL.
  Arrol nem is beszelve, hogyha egyszer belsoepiteszt fogok keresni a munkai, es tehetsege alapjan fogok valasztani, nem pedig az intezmeny alapjan ahol vegzett!
  Nem szettem volna szitani a tuzet, de szerintem ez nagyon modortalan volt!

 8. Kedves Réka!
  Szeretem a blogodat,mely kellemes VIZUÁLIS élményt nyújt minden egyes alkalommal.Azonban ez a fennkölt,magasztos stílus,amit előadsz néha igencsak erőltetett.Jó lenne ha lentebb adnál az úrinő imázsodból és közvetlenebb hangnemre váltanál.
  Üdv!

  1. Köszönöm, kedves Kilfi,

   Tudomásul vettem a javaslatod. Ugyanakkor a blog írója mögött ilyen személyiség bújik meg, amit olvasol, az én vagyok. Aki személyesen is megismert az első “olvasói esten”, azok tudnak valós véleményt formálni a kommunikációs stílusomról. Tudtommal Te nem voltál jelen, de a következőn szívesen látlak, hogy megismerd a közvetlenebb énem (is)! : )

   Üdv,
   Réka

 9. Kedves Reka,
  En orulok, hogy ilyen stilusban irod ezt a blogot. Nekem a szor felall a hatamon azoktol a blogoktol, ahol a szerzok megakarjak mondani a tutit, tapintatlanul es gondolkozas nelkul. Kismama vagyok igy neha ratalalok ilyen blogokra ahol a kismamakat ijesztgetik, szornyu stilusban. Most mar hanyagolom a neten valo olvasgatast.
  Viszont ma reggel, az ‘afonyalekvarosbagelesnagytejeskavesreggelim’ melle tokeletes valasztas volt a blogod. Nekem mar jol indul a napom 🙂

  Zs.

  Ui. Bocs az ekezetek miatt. Gyors akartam lenni. Sok sikert a babaprojekthez en is elotte egy evvel “tisztitottam” a szervezetem.

 10. Kedves Réka! 🙂

  A blogod indulása óta olvaslak, de még egyszer sem szóltam hozzá, pedig mindig hatalmas örömmel és kíváncsisággal kezdek neki reggelente. A Te blogod az első ahova írtam, mert annyira felpezsdít és jó hangulatot teremt, hogy már nem bírtam ki. 🙂 Nagyon örülök, hogy ezt csinálod, mert értékes és igényes dolgokról írsz, amik igenis hasznosak sok nőnek. A fentebb leírt “hibáid” közül, pedig sokban magamra ismertem. 😀
  Irigyeltem azokat a nőket/lányokat, akik részt vehettek a saját estéden, én is szívesen lennék a részese egyszer. Csak így tovább az írással! 🙂

  Niki

  1. Kedves Niki!

   Eszem ágában sincs minden nőnek írni! Az nagy felelősség. Ha van legalább 1-2, aki szívesen olvas, már megérte a fáradtságot, hogy hajnalonként a gép előtt görnyedek. Ellenben több ezer emberről, női olvasómról van szó, ami pedig hatalmas megtiszteltetés!
   Köszönöm Neked is!

   A következő estemen szeretettel látlak! : )

   Szeretettel,
   Réka

 11. Szia Réka!

  Tökéletes ember nincs, nem volt és nem is lesz sose; nem is értem miért olvassák olyan emberek ezt az oldalt, akik egyből csak támadni tudnak.
  Én nagyon örülök neki Réka, hogy elmondhatom, személyesen is ismerlek téged és a családodat is.
  Mindig is segítőkészek voltatok, és ezen a blogon is látszik, hogy nemcsak kapni szeretsz, hanem adni is.

  Gyuri bácsinak mi is sokat köszönhetünk, tényleg csak ajánlani tudom.

  Legyen szép napod!

  Csandi

 12. Akinek annyira nem tettszik Rèka stílúsa, mièrt olvassa a blogot?? Ha olvassàk nagy a valoszínüsège,hogy csak irigysègböl, de muszàly valamin fennakadni. 😉 Kedves Rèka,az eddig kialakult vèlemènyem szerint, szinte biztos vagyok benne, hogy okosabb vagy annàl, minthogy foglalkozz az ilyenekkel!Persze egy kevès építö kritika egèszsèges, de az irigysèg nem tartozik hozzà! 😉
  Szèp Napot!

 13. Kedves Réka!

  A kommenteket elolvasván rájöttem, hogy még mindig nem tudom megérteni néhány ember viselkedését. Ezt a diploma kérdést nehezen sikerült megemésztenem. Én egy olyan embernek ismertelek meg, aki a szakmájához hozzáértéssel fordul és élvezetét leli abban, amivel foglalkozik. Ez pedig nem feltétlenül és kizárólagosan köthető össze az oktatási egységgel, ahol a diplomát szerzi az ember, hiszen kell hozzá egy nagy adag saját szorgalom és szenvedély valamint elszántság is.
  Már blogod indulása óta figyelemmel kísérlek és már számtalan alkalommal csaltak mosolyt az arcomra bejegyzéseid egy egyébként borús napon. Minden írásodból egyfajta összeszedettség és különleges hangulat árad, amely kifejezetten inspirálóan hat rám, és arra ösztönöz, hogy megéljem nőiességem minden pillanatát 🙂 Szóval ezúton is szeretném megköszönni a stílusod és remélem lesz alkalmam megismerni élőben is! 🙂 Örömmel várom az elkövetkezendő bejegyzéseid! 🙂

  Egy hűséges olvasód, Júlia 🙂

 14. Szia Reka!
  Ugyanebben a cipoben jarok a borommel kapcsolatban csak azthiszem
  Nekem
  Kicsit huzosabb, kuzdok vele egy ideje:(
  Ezek a gyogyteak jol hangzanak es ki is brobalom oket viszont megkerdezhetem hogy kulsoleg milyen kenceficekkel szepited, mik azok amik hatasosak :)? Elore is koszonom

 15. Kedves Réka!
  Annyi minden eszembe jutott erről a bejegyzésedről..azt tudni kell,hogy nap mint nap olvaslak,nézlek,követlek. Több féle oldalt olvastam már,próbálva motivációt gyűjteni a tovább tanulás nagyobb kérdéseihez..mikor valaki megkérdezi tőlem,hogy milyennek képzelem az életem 10 év múlva mindig eszembe jutsz..persze nem azért,mert en is olyan színű falat vagy asztalt szeretnek a házamban,hanem mert így szeretnek élni..sok tervem volt az életbe,aminek neki álltam,de ma már bánom,hogy abba hagytam,mert sokszor olyan emberek véleményére hallgattam,amire nem kellett volna…ezért tisztellek! Te neki álltál a blognak és nem hagyod hogy bárki eltántorítson tőle! Sokszor eszembe jut reggelente mikor készülődöm egy régebbi bejegyzésed,mikor arról irtal ,hogy régen képekről úgymond mintákról, hogy állítottad össze a ruhatárad(remelem eszedbe jut miről beszélek) és hidd el nem kell a negatív kommentelőkkel foglalkozni! Először mikor Regi megosztott instán én is furcsáottam, hogy minek még egy valaki aki azt akarja,hogy ha ő lefényképezni mit eszik akkor másnak is azt kell! De éreztem hogy más vagy! Te teljesen mást akarsz! Azt amire sokan vágyunk! Nem szeretnénk mi lekoppintani az életed.. Mi csak erőt kérünk a mi saját életünkhöz, hogy biztosak legyünk abban,hogy amit jónak látunk és szeretünk,azt csináljuk! Ezért követünk téged nap mint nap!
  Köszönöm, többször segítettél mint,ahogy valaha gondolnád!❤️

  1. Kedves Nikolett,

   SOHA ne adj olyan emberek véleményére, akik nem állnak közel hozzád, nem ismeritek egymást jól, vagy akire nem nézel fel valamiért!
   Erre van egy mondás, amit ugyan nem tudok pontosan idézni, de a lényeg érthető. Nagyon motivál engem is: Ne hagyd, hogy olyanok térítsenek le az utadról, akik el sem indultak sehová. ; )

   Köszönöm a kedves leveled,
   minden jót kívánok!

   Szeretettel,
   Réka

 16. Kedves Réka!

  Kezdetektől fogva olvasom a blogod, azóta is szorgos olvasód és követőd vagyok. Stílusos, letisztult, nőies és sugárzik belőle a precizitás! Aki azt mondja, hogy rosszul állsz hozzá az íráshoz és “túlgondolod”, az nagyot téved. Valószínűleg fogalma sincs róla, mekkora felelősség is valójában ennyi embernek írni egyszerre, méghozzá ilyen választékosan és igényesen.
  Nyilván teljesen más élethelyzetben van az illető, mint Te, azért kritizál. Annyit beláthatsz, hogy életszínvonal szempontjából jóval az átlag felettinek mondhatod magad. Ez egy tény, amivel tisztában vagy gondolom Te is, az már csak irigység és az intelligencia hiánya, ha valakinek ez szúrja a szemét! Én jelenleg csak közeli egyetemen tudok továbbtanulni, kizárólag államilag támogatott képzésen, így mondhatni kevés választásom van, olyan szakról meg nem is álmodozhatok, ami tényleg érdekel (hozzáteszem most leszek csak 20 éves). Ezekben az ingatag időkben – amikor a saját utam keresem – jön a legjobban az inspiráció, a pozitív energia, amiben a blogod bővelkedik. Nyilván szeretnék én is olyan gyönyörű környezetben élni, mint Te, de a realitás talaján maradva tudom, hogy ez nem fog bekövetkezni, mégsem érzem azt, hogy virtuálisan beléd kellene rúgnom emiatt! Ez nem is főleg Neked, hanem azoknak szól, akik valamiért erre késztetést éreznek.
  Nem tudok elmenni a sok bíráskodó, negatív ember mellett. Ha valami tetszik és érdekel, akkor azt megnézem/elolvasom. Ha nem tetszik, egyszerűen nem foglalkozom vele. Aki nem így tesz, az a véleményem szerint saját maga mellett beszél el, ami csakis őt minősíti.
  És hogy miért is nyúlt ennyire hosszúra a mondandóm? Régóta szerettem volna már írni Neked, méghozzá azért, hogy megköszönjem, hogy vagy. 🙂 Ez talán érdekesen hangzik, de így van! Ülök itthon a kis íróasztalomnál, azon töprengek, hogy vajon melyik sarki abc-ben leszek eladó ha nem vesznek fel főiskolára, és elkeserednék, de Téged olvasva nem tud összedőlni a világom. Az igényességnek és feltörekvésnek egy olyan szikráját villantod fel előttem, ami reményt ad arra, hogy mindig menjek tovább, mert minden választás és nézőpont kérdése. Úgy gondolom, hogy Te egy példakép vagy! És nem azért, ahogy kinézel, vagy amilyen körülmények között élsz. Ezek önmagukban senkit nem tesznek követendő példává.
  Viszont nagyon jól bemutatod azt, hogy milyen is egy olyan ember, akinek vannak céljai, önálló gondolatai, van igénye mind saját magára, mind a környezetére – ezek a tulajdonságok kincset érnek. Főleg, hogy jóra használod őket és igyekszel másokat is felkarolni ezáltal.

  Remélem még sok-sok inspiráló bejegyzést olvashatok Tőled!
  Szép estét!
  B.

  1. Kedves Bea,

   köszönöm a leveled!
   Amelyeket fentebb felsoroltál, idézem:
   “stílusos, letisztult, nőies és sugárzik belőle a precizitás” ;
   “felelősség ennyi embernek írni egyszerre, méghozzá ilyen választékosan és igényesen” ;
   “inspiráció, a pozitív energia, amiben a blogod bővelkedik” ;
   “ember, akinek vannak céljai, önálló gondolatai, van igénye mind saját magára, mind a környezetére – ezek a tulajdonságok kincset érnek. Főleg, hogy jóra használod őket és igyekszel másokat is felkarolni ezáltal.”

   …mind-mind olyan tulajdonság, amikkel ha valaki, valamelyikkel nem rendelkezik, és emellett még az önbizalma is csorba, netán rossz élethelyzetben, életszakaszban van, és ezek a tulajdonságok, amelyek másban megtalálhatók, ráadásul minden nap látja, hogy elismeréseket kap a másik, ez neki borzalmasan fájó (sértő).
   És a “Te egy példakép vagy!” mondattal pedig megfordul a virtuális kés a gyomrában. Ezért mivel én vagyok a “legközelebb” -mert ugye engem olvas, és regisztrál az oldalamra, hogy véleményezhessen, a legegyszerűbb módja a névtelenül elszórni a rossz energiáit az oldala(i)mon. Ennyi. Ezzel pedig én nem tudok mit kezdeni, ezt a sérelmet neki kell feldolgoznia magában, csupán sok erőt kívánok hozzá.

   Neked pedig köszönöm a kommentedre szánt időd!
   Minden jót, sok sikert a továbbtanulásban! Bárki, bármit elérhet az életben, csak igazán akarnia kell, és elindulni az oda vezető úton. És igen, merni kell nagyot álmodni! ; )

   Réka

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.