A. projekt

20131210-172750.jpg

Egy korábbi bejegyzésemben néhány mondat erejéig megemlítettem, hogy részt veszek egy kezdeményezésben, ahol hátrányos helyzetű gyermekek, levélben megírt kívánságait igyekszünk teljesíteni. Őket ajándékozzuk meg karácsonykor a projektben szerepet vállaló, önkéntes “munkatársakkal”.
Végre a futárszolgálat meghozta nekem az egyik ajándékát, -be kellett rendelni egy játékboltból- szerencsére épp időben, mert néhány napom van már csak hátra, hogy az átvevő helyekre eljuttassam a csomagot.
Csodás és különleges érzés gondosan becsomagolni, feldíszíteni a dobozt, amelyet majd december 22-én egy ártatlan, ismeretlen kicsi kéz fog szorongatni, és valószínűleg egy szempillantás alatt izgatottan széttépni, hogy láthassa mit hozott neki a titkos “Angyalkája”. Naná, régen én is így tettem! Sokszor elképzeltem már a jelenetet, a boldog, meglepett arcát, ahogyan megtalálja a kis babát és a minikonyhát a papírréteg alatt…Várom már az ünnepséget, nagyon.

20131210-172725.jpg

20131210-180043.jpg
Ajánlom ezt mindenkinek, hogy legalább egyszer az életben legyen önzetlen, és adjon egy idegennek valamit. De szívből! Legyen az gyerek, vagy egy hajléktalan, vagy egy kedves szó az eladónak, akinek tele van a puttonya a feszült vásárlókkal; adjon ezeknek az embereknek valami mást, amit az átlag -magyar- polgár nem ad. Szeretetet. Tiszteletet. Empatikus hozzáállást. Még ha elképzelhető, hogy ebben az elkorcsosodott, felszínes és kedvességtől megfosztott világban nem is lesz rá reakció, vagy válasz. De teljesen mindegy van-e köszönet, vagy nincs, a szándék a fontos!

20131210-173312.jpg

Felöltöztettem tehát az én ötévesemnek az ajándékait, amit valamelyest strapabíróvá kellett tenni, természetesen nem a kívánatosság hátrányára, ugyanis ki tudja min fog még keresztül menni a csomag 22-éig, amíg a kicsi megkapja. Nem szeretem a színes papírokat, általában onnan ismerszik meg az általam készített csomagom a fa alatt, hogy szinte mindig natúr papírral, természetes anyagú kötözővel, kiegészítőkkel dolgozom. Ugyanakkor most egy kislány számára nem lehettem ennyire “ingerszegény”, így pirosat választottam alapként, mellé pedig az adventi kalendáriumomból megmaradt IKEA kötözőt, és néhány faháncsból készített hópihét. (Stile Interio) Megcímeztem egy kartonból kivágott bilétát, rákötöztem a “szaloncukor” egyik masnijára, most pedig átadom az Angyalnak, hogy örömmel repítse az édes kis kezekbe…

Ha már csomagolás, összegyűjtöttem néhány gyönyörű, igazán inspirálóan elkészített ajándékot. Stílusukban ők állnak hozzám a legközelebb, ugyanis ahogy én is, úgy a készítőik is tulajdonképpen az otthon megtalálható anyagokat használják fel kreatívan és ízlésesen. Egy-egy díszes szalaggal, vagy a természet kincseivel méltó borítást tudunk varázsolni az ajándékunk köré, szeretteink nem kis csodálatára! Ahogy a vacsora is jobban esik egy szépen terített asztalnál, úgy a meglepetésünknek se legyen mindegy, hogy hogyan nyújtjuk át.
Aki már csomagolásnál tart, fogadja szeretettel az alábbi ötleteket. (és az elismerésem!)

20131210-175347.jpg

20131210-175427.jpg

20131210-175437.jpg

20131210-175512.jpg

20131210-175524.jpg

20131210-175536.jpg

20131210-175547.jpg

20131210-175615.jpg

20131210-175646.jpg

20131210-180558.jpg

20131210-180609.jpg

20131210-180615.jpg
(Photos: tumblr)

20131210-181432.jpg

Réka

17 Replies to “A. projekt”

 1. Szia Réka! Megkérdezhetem, hogy hogyan lehet csatlakozni az Angyalkákhoz? Jövőre szeretnék én is mosolyt csalni egy kisgyerek arcára a szeretet ünnepén! 🙂 Amúgy nagyon szeretem ahogy írsz, a stílusodat és az életszemléletedet!

 2. nagyon kedves angyalka vagy,igazán kedves tőled 🙂 a pici biztosan nagyon fog neki örülni és sosem fogja elfelejteni ezeket a szép meglepetéseket az angyalkájától 🙂
  egyébként kedvet kaptam a dekorativ csomagoláshoz,úgyhogy köszönöm :))

 3. Ez nagyon szép,és nagyon emberi!!! Én nehéz (néha embertelen ) körülmények között élő családokkal dolgozok,és biztosíthatlak,hogy valakinek valahol a pici kis életét abban a pillanatban rózsaszínre fested, és a két ragyogó szempár akkor ott azt fogja érezni,hogy Ő is fontos Jézuskának,és hitet adhat neki,és ami a legfontosabb,hogy gyerek lehet,mert sajnos oda ahová ezek az ajándékok kerülnek,a gyerekkor szinte nem is létezik. Köszönöm,hogy van a blogod!

 4. Kedves Réka,

  Nagyon kedves gesztus ily módon “beszínezni” egy nehéz sorsú kisgyermek Karácsonyát. Talán sokan bele se gondolnak mennyit jelent ez egy ilyen gyerkőcnek, hogy az Angyalka rá is figyel, az ő kis kívánságát is teljesíti.
  Nem is értem, hogy illethettek Téged negatív jelzőkkel… Abban biztos vagyok, hogy nem ezt érdemled. Egy ilyen inspiráló, stílusos ember – mint amilyen Te is vagy – emberek százai életét színezi be pusztán azzal, hogy megosztja velük értékes gondolatait.
  Sajnálattal látom, hogy ezen embereket mindig támadás éri.
  Ez a világ, a mai emberek többsége abszolút a hülyeség felé orientálódik. Aki pedig egy vagy több szinttel feljebb jár, azt lenézik, ahelyett, hogy példaként tekintenének rá, vagy csupán elfogadnák. Bíztatni szeretnélek, hogy a rosszindulatúak munkálkodása ellenére folytasd ezt az építő tevékenységet. Soha ne hagyd nekik, hogy a kedvedet szegjék!
  Örülök, hogy végre – ha szabad így fogalmaznom – egy hozzám hasonló emberre leltem a Te személyedben. Nagyon tetszik minden bejegyzésed, mondhatni egy az egyben lefedi az érdeklődési köreimet.

  Üdv,
  Ingrid

  1. Kedves Ingrid!

   A beszűkült látókörű emberekkel sosem ápoltam jó kapcsolatot. Azaz aki csak a pénzig jut el, (mert kivétel nélkül sajnos az összes negatív jelző és hozzászólás ebből ered) és nem lát rajta tovább, mert elképzelni sem tudja, hogy áldozatottal jár minden életvitel, azzal az egyénnel ha beleszakadok sem tudok mit kezdeni. Már figyeleme sem veszem ezeket. Jelenleg több projekten dolgozom, emelett a napi feladataim is ellátom, ezért nincs is időm az energiavámpírokkal foglalkozni.
   Köszönöm a biztató szavid Ingrid, eszem ágában sincs feladni. Sőt!

   R

 5. Kedves Réka!

  Nagyon sokszor hiányolom a hétköznapjainkból, a világunkból a kedvességet, a szépséget, a jóakaratot. És fáj, hogy ha valahol mégis feltűnik, kevesen értékelik.
  A Te blogod viszont csordultig van ezekkel 🙂 öröm olvasni.

  Köszönöm!
  Kata

 6. Réka! Én kértem valamit karácsonyra, amit már biztos, hogy nem kapok meg, mivel a szüleim kijelentették4 Nagyon szomorú vagyok ez miatt4 Már novemberben elkezdtem készülődni az ünnepekre, hangolódni, inspirálódni! De most karácsony örűétként emiatt nem várom annyira a Szentestét. És már előre félek, hogy elsírom magam a falatt. De most nem is ez a lényeg! Hanem az, hogy ezek a gyermekek hasonlóképp érezhetnek karácsony tájt! Vaslami nagy dolgot vittél véghez! Hidd el én tudom a legjobban, hogy a reményt elvesztett gyerek, hogy örülhet egy “angyalkának” aki mégis visszahozza a hitét, és teljesíti a kívánságát! Ez a karácsonyi csoda, és már t eis a részese vagy! Kívánom, hgy mindenkinek boldog legyen a karácsony (ha nekem még nem is)” És persze főleg neked!

  1. Szia Csilla!
   Ne haragudj amiért beleszólok, de szerintem a karácsony nem feltétlenül az ajándékokról kell hogy szóljon – attól még hogy nem kapod meg a kért ajándékodat, igen is lehet boldog, szép és szeretettel teli karácsonyod (és remélem ilyen is lesz!) 🙂 Én például sosem éreztem azt (még kislányként sem), hogy elrontja az ünnepeket az, hogy nem azt kapom amit kértem…sokkal jobban vártam például az éjféli misét (pedig nem is vagyunk annyira vallásosak, de akkor is, annyira hangulatos!). Úgyhogy fel a fejjel 🙂

  2. Kedves Csilla!

   Nem az ajándékozást ünnepeljük karácsonykor, hanem Jézus Krisztus születését…

   Az élet ilyen, nem mindig kapjuk meg azonnal azt, amire vágyunk. Karácsonykor a legszebb ajándék, amikor a család minden egyes tagja együtt ül asztalhoz. És ez is nagyon sok családnál valóságos luxus, mert vagy a sors nem volt kegyes néhányukhoz, és a szeretteik hiányával kell megküzdeniük a szeretet ünnepén, vagy szabad akaratból ellenségeskedés áll fenn köztük, ezért ilyenkor nagyon magányosak.
   Tehát ha most csak az ajándékodért pityeregsz, valójában Te egy nagyon szerencsés lány vagy…!

   Békés karácsonyt kívánok szeretettel!
   R

 7. Kedves Réka!
  Ha szeretnék neked facebookon írni,hol tehetem meg? A személyes oldaladon (Szoták Réka),mert itt egyből az egyéb mappába rakja a levelet és nem tudom,hogy ezt mennyire nézed,vagy pedig a wife life style rajongói oldalra küldjem? 🙂
  Válaszodat előre is köszönöm!
  Rita

 8. Kedves Réka!

  Csodálatos ember vagy! Már a blog-od előtt is követtelek instagramon és nagyon örülök, hogy már ebben a formában is lehet inspirálódni általad. Imádom a blogodat csak így tovább és ne hagyd hogy az irigykedők kedvedet szegjék!

  Ha nem nagy gond kérnék Tőled valamit, remélem tudsz segíteni.
  Anyukámnak szeretnék adni egy (szépen becsomagolt:) ) karácsonyi CD-t, mert imádja, amikor dec.24-től január első napjáig a karácsonyi zenék árasztják el az otthonunkat. A régi ünnepi CD-t már rongyosra hallgattuk és most szeretnék neki készíteni egy karácsonyi zene-válogtás CD-t. Már összegyűjtöttem néhány dalt, de szükségem volna még párra.
  Amennyiben tudsz ajánlani kellemes ünnepi számokat, azt nagyon megköszönném, a Te ízlésedben biztos nem kell csalódnom:)

  Előre is köszi
  Adél

  1. Kedves Adél!

   Szép tőled, hogy zenékkel leped meg Édesanyád.
   Amelyeket jelenleg én is hallgatok, az Michael Buble illetve Diana Krall karácsonyi albuma, viszont számos Ella Fidzgerald vagy Edit Piaf által előadott dalok is meghitt ünnepi hangulatot tudnak teremteni az otthonokban. Én az iTunes-ról vásárolom a zenéim, egyenesen a telefonra (iPodra) így ott nekem is van egy 343 perces karácsonyi válogatás a fent említett előadóktól. Ajánlom őket Neked is!

   Jól esik, hogy kedveled a blogom, és köszönöm a követésed az Instagramon is! Természetesen folytatom, mert nagy dolgok vannak készülőben…; )

   Kellemes ünnepeket kívánok!

   R

Szólj hozzá! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.